Comuna cu două cazuri de Covid

Județul Gorj se menține în coada clasamentului când vorbim de rata infectării cu noul coronavirus. Incidența a scăzut sub 1,5 cazuri la mia de locuitori, iar statisticile le dau speranțe autorităților. Sunt localități unde au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, cel mult două îmbolnăviri.

Este exemplul localității gorjene Turburea, care numără circa cinci mii de suflete. Primarul susține că doar două persoane s-au infectat.

Explicația este că localnicii iau această amenințare în serios și respectă măsurile de protecție sanitară. „Avem doi oameni confirmați într-o comună cu aproape cinci mii de suflete. Avem doar două cazuri de Covid. Este o situație foarte bună. Să dea Dumnezeu să nu mai avem niciunul. Asta înseamnă educația omului. Oamenii au înțeles restricțiile și le respectă. Îi văd peste tot cu mască, în magazine, în biserică. Sunt mai rari, păstrează distanța și de-asta avem atât de puține cazuri’, a spus Ion Bîrcă, la TV Sud.

Joi, DSP Gorj a comunicat că au fost confirmate 20 de cazuri noi de coronavirus. Până acum, numărul celor infectați a depășit 4.600. circa 4.300 dintre ei s-au vindecat deja.

Vizualizări: 4,005

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: