Sprijin pentru ucraineni și la Turburea. „Am putea să cazăm 100 de persoane!”

Gorjenii sunt tot mai solidari cu refugiații din Ucraina, aflați într-o dramă tot mai mare. Și autoritățile din Turburea se arată dispuse să le ofere sprijin și anunță că pot găzdui circa o sută de refugiați în clădiri ce aparțin primăriei.

Li se alătură și alți localnici care vor să ia în propriile case familii de ucraineni care nu au unde merge până se va termina războiul care le-a luat liniștea.

 “Avem în jur de 20 de camere încălzite, cu băi, condiții decente. Avem și cantina primăriei. Am putea să cazăm și noi în jur de 100 de persoane. Sunt oameni în comună care ar lua câte o familie acasă. Și eu aș lua. Este o inițiativă și a bisericilor care s-au mobilizat. Avem tineri preoți în Turburea și au luat inițiativă. Au anunțat oamenii la slujbă și au adus localnicii diverse bunuri care să ajungă la refugiați”, a spus primarul Ion Bîrcă, într-o emisiune la Radio Accent.

Campanii umanitare pentru refugiați au fost demarate în tot județul. Oamenii s-au mobilizat și au donat alimente, haine, produse de igienă ori scutece pentru copii. Deja, mai multe mașini încărcate cu ajutoare au pornit spre graniță din Târu Jiu, Turceni și Rovinari.

Vizualizări: 1,038

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: