Sprijin pentru un băiețel de opt ani. Să-l ajutăm pe Andrei să meargă!

Un băiețel de doar opt ani, din Târgu Jiu, are mare nevoie de sprijinul oamenilor cu suflet mare. A fost diagnosticat cu tetrapareză spastică, dar are șanse să meargă și să se bucure de copilărie ca orice alt băiețel de vârsta lui. Andrei urmează să se opereze în Barcelona, dar intervenția chirurgicală care ar putea să-i dea posibilitatea să se bucure de o viață normală și ședințele de terapie și recuperare ce vor urma sunt imposibil de susținut financiar de familie.

4.500 de euro costă operația. Andrei a fost programat și luna aceasta, dar nu a putut merge pentru că familia nu a făcut rost de banii necesari. Pe lângă operație, este nevoie de bani pentru biletele de avion, pentru cazare, terapii și ședințe de recuperare, cheltuieli pe care familia nu le pot acoperi din forțele proprii. Două licee din Târgu Jiu i-au sărit în ajutor, au strâns bani, dar încă este nevoie de ajutor. "Are tetrapareza spastică, retard neuro-psihomotor. Am descoperit când avea un an când nu stătea în picioare, nu mergea.
Am aflat că se recuperează prin terapii. Am fost la Oradea, Sibiu, București, am făcut terapii din trei în trei saptamani. A mai făcut ceva progrese, merge în patru labe, stă în fund singur", a mărturisit Andreea Herea, mama băiețelului.

Toate speranțele familiei stau acum în mâinile unui medic care îl poate opera pe Andrei în Barcelona. "Mi a spus un terapeut că se poate opera. M-am interesat de operatie, am făcut o operație la Chișinău. S-au văzut progrese și de acolo. Am aflat de altă operatie care se poate face în Spania. Domnul doctor mi-a spus ca are nevoie de operația pe care o poate face dânsul în Barcelona. Băiatul are nevoie de operație la picioare, mâini, spate, gât, să îi facă peste tot operații. Aveam operația programată pe 8 noiembrie, dar nu am reușit să ajungem pentru că nu am avut bani. 4.500 de euro costă doar operația plus cazare, bilete de avion. N-am avut de unde face rost. Va mai trebui, după operație, să-i luăm niste orteze pentru mers și ghetuțe ortopedice", a mai mărturisit tânăra.

Operația este programată în februarie, anul viitor. Până atunci, familia spera să facă rost de banii de care va avea nevoie. Gorjenii cu inimă mare sunt rugați să facă o faptă bună și să-i dea o mână de ajutor lui Andrei donând în contul:

RO09BTRLRONCRT0487463101
Deschis pe numele Herea Elena-Andreea, la Banca Transilvania.

Galerie foto


Vizualizări: 881

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: