De ce se pune un cub de gheață pe carnea de pe grătar

Există un truc eficient pentru prepararea cărnii pe grătar, o metodă care este mult mai sănătoasă decât folosirea grăsimi sau a untului. E bine să pui un cub de gheață pe carnea de pe grătar spun specialiştii în grătare care explică şi de ce se apelează la acest truc.

Trucul presupune folosirea unui cub de gheață și a fost dezvăluit de Chef Graham Eliot. Această metodă poate fi folosită atât pentru chiflele de burgeri, cât și pentru carnea de porc sau vită. Tot ceea ce trebuie să faci este să adaugi un cub de gheață pe carnea pusă pe grătar, iar acesta va împiedica bucada de carne să se gătească în exces și va adăuga puțină umiditate suplimentară, în special cărnii de vită.

Acest truc este foarte eficient, mai ales dacă bucățile de carne sau chiflele de burger sunt mai mari. Apa rezultată din topirea gheții va fi absorbită de carnea care, în loc să se usuce, se va menține umedă.

Atunci când folosim această metodă trebuie să avem în vedere unele lucruri pentru că există și câteva capcane. Mai exact, fripturile și chiflele de burgeri trebuie să fie destul de groase, în funcție de forma și dimensiunea cubului de gheață.

Este, de asemenea, foarte important să cureți bine grătarul, indiferent dacă acesta este pe lemne, cărbune, gaz sau chiar electric. Cu siguranță nu vei pune carnea crudă într-o tavă murdară și carbonizată, înainte să o bagi în cuptor iar acest lucru este valabil și în cazul grătarului.

Chiar dacă grătarul pe care îl deții are un capac, rămânând afară în curte, acesta va aduna praful şi murdăria. În plus, acel reziduu carbonizat poate adăposti bacterii și poate face ca alimentele pe care urmează să le gătești se lipească de grătar.

Vizualizări: 1,751

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: