Stagiu de pregătire în Polonia pentru viitorii meseriaşi din Gorj

Mai mulţi elevi de la liceele tehnologice din judeţul Gorj vor merge în practică în Polonia. Unităţile de învăţământ au reuşit să acceseze fonduri pentru ca liceenii să înveţe meserie peste hotare. Este vorba despre cei care învaţă la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din Peştişani şi la liceul din Turburea.

De la Peştişani vor pleca, luna viitoare, elevii care învaţă acum să devină buni mecanici. „Conducerea liceului a reuşit să obţină un proiect important. Şi în anii trecuţi, elevii noştri au avut stagii de practică în Germania şi Polonia. În luna noiembrie, ei vor merge în Polonia. Acolo vor sta trei săptămâni. În această perioadă, vor merge în ateliere, în laboratoarele unui liceu din Polonia, vor lua lecţii de la specialişti din această ţară. Le sunt asigurate toate cheltuielile şi vor avea şi un program de vizitare”, a explicat Cosmin Pigui, primarul comunei Peştişani.

Dornici să înveţe o meserie

Profesorul Pantelimon Tivig pregăteşte mecanici la Peştişani de zeci de ani. I-a convins pe copii că meseria chiar este brăţară de aur. „Sunt copii dornici să înveţe o meserie. Vor deveni buni mecanici. Ştiu şi ei acum că este nevoie de specialişti buni. S-au înmulţit maşinile, dar metodele de lucru nu mai sunt ca acum câţiva ani. Au evoluat toate şi nu mai este o meserie atât de grea. Am încredere în ei. Avem şi o fată în clasă, dar nu am făcut niciodată diferenţe între ei şi ea chiar vrea să înveţe meserie la fel ca toţi ceilalţi, de altfel”, ne-a spus profesorul Tivig.

Şi câţiva elevi de la Liceul Tehnologic Turburea vor merge în pregătire tot în Polonia. „Am selectat copii merituoşi. Este un lucru extraordinar pentru unitatea noastră de învăţământ pentru că elevii vor merge în altă ţară, vor vedea cum se desfăşoară o oră de curs într-un laborator dotat cu tot ce este necesar”, a explicat şi Gheorghe Benegui, directorul liceului din Turburea.

Vizualizări: 1,810

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: