Stăncioi, arestat la domiciliu, dar la altă adresă!

Eforturile procurorilor de a obține aducerea lui Petre Stăncioi din nou în spatele gratiilor au fost zadarnice pentru că principalul inculpat din dosarul furturilor din vilele unor gorjeni înstăriți rămâne pe mai departe în arest la domiciliu. Tribunalul Gorj a respins la sfârșitul săptămânii trecute contestația anchetatorilor la decizia de arestare la domiciliu a lui Stăncioi și a prietenilor săi aflați în aceeaşi situaţie. În cazul acestuia magistrații au admis doar schimbarea locului în care Stăncioi să fie arestat la domiciliu, de parcă în actul de identitate ar avea mai multe domicilii. Mascații au descins la sfârșitul lunii ianuarie la o casă din cartierul Primăverii pentru a-l ridica pe Stăncioi, acolo având acesta domiciliu, lucru vizibil și din postările sale de pe rețelele de socializare, iar la instanță magistrații au dispus arestarea sa la o adresă de pe strada Zambilelor, lucrurile fiind „îndreptate” acum.

Stăncioi nu are voie să ia legătura cu ceilalți inculpați din dosar, unii dintre ei aflați și ei în arest la domiciliu sau sub control judiciar, dar nici cu martori sau cu victimele.

Perioada de arest la domiciliu expiră pentru toți inculpații din dosar la sfârșitul acestei luni, atunci fiind posibil ca procurorii să mai solicite din nou o eventuală arestare preventivă a acestora, deși șansele de a obține mandate atunci vor fi mai mici ca în prezent, în lipsa unor noi dovezi care să îi incrimineze. Stăncioi e acuzat că alături de alți cinci indivizi a dat mai multe spargeri la sfârșitul anului trecut și la începutul lui 2016 la vilele unor gorjeni mai cu dare de mână, de la care au furat bijuterii, bani, ceasuri de lux, cauzând un prejudiciu de circa 250.000 de lei.

Vizualizări: 474

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: