Stănculete, la primul scandal generat de condiţiile din spital

Noul şef al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a avut parte duminică noaptea de primele acuzaţii dure lansate la adresa sa şi a unităţii pe care o conduce de rudele unei bătrâne internate aici. Pacienta de 73 de ani a fost găsită în comă de către cei din familie la doar câteva ore după ce aceştia vorbiseră cu ea, directorul Vasile Stănculete explicându-le celor care arătau cu degetul spre oamenii în halate albe că nimeni nu este Dumnezeu pentru a rezolva cazurile mai grele.

Pacienta de 73 de ani, Claudia Anghel, este din Târgu Jiu şi este o fostă profesoară, cei din familia sa internând-o de mai multe ori în ultima perioadă la Târgu Mureş, în speranţa că o vor face bine. Bătrâna era de vineri la spital, duminică la prânz comunicând ultima dată cu cei din familia sa. Şase ore mai târziu rudele au găsit-o în comă, motiv pentru care au cerut explicaţii oricărui medic pe care îl întâlneau. Spre deosebire de alte cazuri, în faţa acestora, la miezul nopţii, s-a prezentat chiar directorul Vasile Stănculete, care a căutat să explice situaţia respectivă, una dintre nemulţumirile membrilor familiei pacientei fiind aceea că nu au fost anunţaţi la timp despre înrăutăţirea problemelor bătrânei. „Suntem doctori şi încercăm să facem tot ce se poate pentru oameni, dar să ştiţi că nu suntem dumnezei. Vreţi minuni acum , dar dacă noi am fi dumnezei nici noi doctorii nu am mai muri. Aici sunt cei mai buni doctori pe care spitalul îi are şi care lucrează la acest caz, de asta pot să vă asigur”, a menţionat noul şef al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Rude nemulţumite

Vasile Stănculete a încercat preţ de câteva minute bune să le explice membrilor familiei cum stau lucrurile, mai ales că pacienta are cancer, printre altele. Rudele ştiau doar că o lăsaseră pa pacientă conştientă şi o găsiseră în comă la doar câteva ore distanţă. „Când am plecat eu ea era foarte bine în comparaţie cu situaţia de acum.  Era liniştită, a stat de vorbă cu noi, iar acum, seara, am găsit-o grav şi nu ştim ce s-a întâmplat”, a spus Viorica Budărescu, sora pacientei. Fiul bătrâne, Petre Anghel, a fost şi mai revoltat, el spunând că va reclama cadrele medicale pe motivă că i-ar fi administrat mamei sale un tratament fără să i se facă analizele de rigoare. „Se necesita o radiografie abdominală  pe care medicii de la Târgu Mureş au zis că putem să o facem şi aici, în plan local, dar nu a fost deloc aşa. De abia acum, după ce am cerut sprijinul dvs au început să se mişte cu radiologul că altfel nu făceau nimic. I-au greşit mamei mele doza de sânge şi i-au administrat o cantitate dublă faţă de cât ar fi avut nevoie şi de asta a ajuns în situaţia asta. Când am venit eu doctora de gardă stătea fain frumos la taclale cu infirmierele şi una dintre el mi-a spus că mamei mele îi este puţin cam rău. De fapt, mama era în comă. Păcat de serviciile medicale pentru că dacă o s-o ţinem tot aşa nu o să avem unde să ne tratăm”, a explicat bărbatul.

RESURSE

Vasile Stănculete le-a precizat însă rudelor că starea de sănătate a pacientei era oricum una gravă, femeia fiind adusă la unitatea de la Târgu Jiu doar pentru a i se mai „încărca” un pic bateriile pentru a face faţă drumului până la Târgu Mureş. „Sunt la spital pentru acest caz cei mai buni specialişti pe care îi putem avea în oraş, iar mai mult de atât nu se poate face, cu resursele şi posibilităţile pe care le avem. De anunţat familia am fi făcut-o cu mare drag dacă, din nou o spun, am fi avut cu ce”, a menţionat directorului spitalului.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: