Stângă: „Cu două victorii acum am mai drege busuiocul!”

Parcursul slab al echipei Energia Pandurii în acest tur nu dă prea mari speranţe la îndeplinirea obiectivului în acest sezon. Totuşi antrenorul echipei din Târgu Jiu, Vasile Stângă e optimist şi crede că Energia poate obţine două victorii în cele două meciuri ale săptămânii, ultimele din acest tur. Cu aceste două victorii obţinute, Stângă crede că va avea liniştea necesară să se gândească la transferurile din iarnă, unele discuţii fiind deja demarate. Chiar dacă repetă cam la indigo parcursul din precedentul sezon cu aceleaşi rezultate slabe şi se află pe un loc retrogradabil, Energia Pandurii continuă să spere la cupele europene.

Energia Pandurii are de disputat în această săptămână două jocuri importante pentru ca echipa să mai spere la îndeplinirea obiectivului din acest sezon. După jocul cu Piteşti de aseară, elevii lui Vasile Stângă mai au de jucat un meci important în deplasare, la Baia Mare. „Sunt foarte importante şi trebuie să le câştigăm” declara tehnicianul înaintea disputării acetora, precizând că a pregătit bine ambele partide pentru a nu avea surprize.

O victorie la Baia Mare ar aduce linişte

Miza jocului cu Baia Mare din deplasare este mult mai mare, echipa având de recuperat acum acele multe puncte pierdute acasă în debutul acestui sezon. Stângă spune că echipa are nevoie de victorie la Minaur şi pentru acele puncte puse în joc şi pentru a avea linişte de sărbători: „Este mare miza meciului din ultima etapă, pentru că ne aduce şi nouă linişte pentru vacanţă, avem linişte şi pentru retur şi pornim altfel după aceea.” Meciul cu Minaur nu se anunţă uşor, mai ales că echipa are de afectuat un drum lung până la Baia Mare iar acesta poate fi îngreunat acum şi de ninsori. Stângă se teme nu numai de oboseala drumului dar şi de oboseala meciurilor programate într-un ritm mai alert pe final de tur. Energia ar putea sterge puţin din umilinţa suferită în debutul acestui sezon, echipa din Târgu Jiu având doar două victorii înaintea acestor jocuri. Şi şi-ar îmbunătăţii şi imaginea: „Cu două victorii acum am mai drege busuiocul pe final de tur. Apoi avem o perioadă mai lungă de pauză în care poate, cine ştie, ne mai vin şi nişte întăriri şi atunci putem trata altfel returul.”

Preocupaţi de transferurile de iarnă

De sâmbătă, după ultimul joc din campionat, antrenorul vasile Stângă se va ocupa şi de transferuri sau cel puţin le va face publice, recunoscând că există discuţii avansate: „Sper să vină mai mulţi jucători, suntem în discuţii, au mai avansat dar până nu văd pe unul dintre ei aici şi nu semnează contractul nu vom spune nimic. Cel cu care discutăm acum joacă şi pe post de inter şi centru, poate face ambele faze, e un jucător polivalent.” Totuşi Stângă a dezvăluit un nume de jucător cu care duscuţiile sunt avansate dar transferul nu se poate concretiza pentru că jucătorul nu e decis să mai joace handbal: „Cu Bogdan Voinea am discutat deja, el e într-o cumpănă, dacă să se mai apuce de handbal sau nu, e ciudat şi a spus că dă un răspuns în vacanţa asta, să vadă cum se mai simte cu piciorul. Dacă va spune că vrea să se apuce de pregătire atunci discutăm cu el şi dacă va accepta condiţiile noastre îl luăm.” Având în vedere noile regementări cu privire la cei patru extracomunitari care vor avea drept de joc, Stângă ia în calcul aducerea de jucători comunitari: „Ne vom axa de fapt numai pe jucători din Comunitatea Europeană ca să nu avem probleme după aceea. Avem deja trei extracomunitari aici, al patrulea loc îl păstrăm că poate iese un portar. La portari sârbii sunt cei mai tari din lume la ora actuală. Nu vreau neapărat un sârb în poartă dar vreau un portar. Nu vreau nici să-i demoralizez pe cei care apără acum.”

Vizualizări: 74

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: