Gănănău: „Le-am dat o palmă acum celor care nu au crezut în mine”

Calificat la Campionatul European de Box din Anglia în afara lotului stabilit de FRB pentru această competiţie, gorjeanul Petrişor Gănănău de la CS Pandurii avea ieri bronzul asigurat, urmând să boxeze aseară pentru medalia de argint. Gănănău este singurul român care se mai află în competiţie după ce toţi pugiliştii din lotul lui Relu Auraş au fost eliminaţi. Din păcate boxerul gorjean s-a accidentat la meciul cu irlandezul şi nu credea ieri că are prea multe şanse în faţa puternicului adversar din Rusia, dar a spus că va da tot ce poate să obţină o medalie mai valoroasă.

Gănănău a mărturisit ieri că nu a fost ajutat de federaţie nici să se pregătească şi nici măcar să ajungă la competiţia din Anglia, fiind nevoit să caute sponsori pentru a se deplasa acolo: „Mă bucur că am luat o medalie la aceste Campionate Europene şi că mi-am reprezentat cu bine clubul şi ţara. Am rămas singur în competiţie dintre românii deplasaţi aici cu lotul, deşi eu n-am fost inclus în lot şi a trebuit să vin pe banii mei şi ai clubului Pandurii. Mulţumesc celor care m-au ajutat să ajung aici, omul de afaceri Marius Benegui care mi-a plătit drumul şi m-a ajutat foarte mult de un an de zile să mă pot pregăti pentru aceste Europene. Vreau să spun că eu n-am primit sprijin financiar de la federaţie pentru a mă deplasa aici şi singurii care m-au ajutat au fost Primăria Târgu Jiu, Poliţia Comunitară de acolo unde şi lucrez,  şi clubul Pandurii”.

Nici pentru Federaţia Română de Box, dar nici pentru conducerea acesteia Gănănău nu a avut cuvinte de laudă pentru că nu a primit nici măcar echipamentul României, dar speră ca măcar să-i fie decontate cheltuielile dacă nu va fi premiat pentru medalia obţinută: „Cred că le-am dat o palmă acum celor care nu au crezut în mine şi nu m-au inclus în lot pentru aceste Europene. Am reprezentat România deşi nu s-ar spune că e aşa, pentru că mie nu mi-au dat nici măcar treningul oficial al delegaţiei României, eu m-am prezentat cu echipamentul meu la întreceri. E regretabil modul cum ne tratează pe noi, mai ales că vedem aici cum sunt trataţi sportivii altor ţări care vin cu medic, antrenor şi o întreagă echipă de preparatori după ei. Sper ca măcar acum după această medalie să mi se deconteze drumul şi să pot returna banii împrumutaţi de la persoanele care au crezut în mine”.

Vorbind despre meciul din optimile de finală, Gănănău crede că a fost neaşteptată calificarea sa în semifinale, el accidentându-se chiar în timpul meciului: „Am avut un meci destul de greu cu irlandezul, dar am reuşit să-l înving. Dacă era să fie cotat meciul meu la o casă de pariuri, cota  mea la victorie era de probabil de 100 şi cine paria pe mine ar fi dat lovitura. A fost neaşteptată calificarea mea în semifinale chiar şi pentru cei de la federaţie. Dar problema e că m-am accidentat din nou şi mă doare mâna la care am avut fractură anul trecut. Dar asta e acum dacă am ajuns până aici nu am ce pierde, merg mai departe şi cu dureri şi încerc să trec şi de rusul din semifinale, pentru că am o şansă de a obţine o medalie mai strălucitoare. Eu voi încerca să dau tot ce pot acolo pe ring şi să fac măcar o impresie bună dacă nu voi reuşi să trec de el. Dau cu tot felul de unguente, o să fac injecţii şi fac tot posibilul să câştig. Dar pentru mine în acest moment e foarte bine, mi-am atins scopul, am ajuns la Europene deşi nu mi se dădeau şanse, am luat o medalie şi acum vreau să vin acasă şi să mă odihnesc”.

S-a antrenat singur la Târgu Jiu

Boxerul din Târgu Jiu spune că s-a pregătit singur pentru aceste Europene el nefiind cooptat în lot, mergând totuşi o săptămână în cantonamentul de la Bacău pentru a se acomoda cu lotul care era în pregătire acolo, dar tot pe banii lui: „Timp de o lună de zile m-am pregătit singur, am alergat pe dealurile din Târgu Jiu singur, am fost în cantonament la clubul Pandurii timp de o lună de zile. Numai eu ştiu cum am reuşit, cum am tras să slăbesc pentru a intra în categoriei, la câte am renunţat să pot ajunge aici. N-am mai ieşit nicăieri, o lună am sta închis şi doar o săptămână am făcut pregătire la Bacău dar şi acolo tot pe banii clubului şi ai mei nu cu lotul naţional.” Calificarea pentru Europene a obţinut-o tot prin muncă, el nefiind selecţionat în lotul naţional deşi e campion al României, participând la turnee de calificare.

Clubul Pandurii i-a încărcat cartela

Neavând bani suficienţi la el, Gănănău a apelat ieri la cei de la clubul Pandurii să-i încarce cartela de telefon pentru a vorbi cu cei de acasă şi cu presa, el neavând asigurată diurnă pe perioada europenelor cum au avut ceilalţi componenţi ai lotului: „Nu am nici un ban la mine, stau aici în cameră şi nu ies nicăieri pentru că nu am nici de un suc aici. Am luat nişte bani de acasă strânşi de mine şi mi-a plătit prietenul meu Marius Benegui deplasarea, dar Federaţia nu mi-a acordat diurnă pentru această deplasare, nici bani de avion. Nici bani de cartelă telefonică să pot vorbi la telefon nu aveam, noroc cu cei de la club că mi-au încărcat azi  cartela”.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: