„Pandurii pot juca în cupele europene“

Pandurii Târgu Jiu va avea peste cinci ani un nou teren de fotbal şi un stadion ultramodern şi tot atunci ar putea evolua într-o cupă europeană. Oficialul FRF Mircea Sandu a fost încântat de faptul că la Târgu Jiu se investeşte în baze sportive pentru  fotbal, apreciind eforturile gorjenilor care au inaugurat două terenuri sintetice de dimensiuni normale în ultimi doi ani.

Prezent la Târgu Jiu săptămâna trecută cu ocazia inaugurării unui nou teren de fotbal în Gorj, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a vizitat din nou baza sportivă de la Târgu Jiu, înainte de inaugurarea terenului din Motru. Oficialul federal a apreciat eforturile care s-au făcut în zonă pentru promovarea fotbalului, dar şi eforturile financiare făcute de Primărie şi conducerea clubului pentru modernizarea bazei sportive actuale.

Preşedintele Condescu a prezentat proiectul unui noului stadion

Mircea Sandu crede că e extraordinar proiectul de construire a unui nou stadion în viitorii ani, dar a menţionat că, în paralel, conducerea clubului trebuie să fie preocupată în egală măsură şi de echipa de fotbal: „Am discutat cu preşedintele Condescu despre proiectele de viitor de aici, un nou stadion care se va construi în următorii ani împreună cu Primăria Târgu Jiu, de fapt un Complex Sportiv care se va construi în decurs de câţiva ani. Ar fi un lucru extraordinar şi atunci şi investiţiile care se vor face în echipă vor fi şi ele consistente pentru a putea să ai şi o echipă bună care să joace pe acel stadion modern şi foarte bun”.

Pentru o participare în cupele europene nu e de ajuns să existe doar o infrastructură, ci e nevoie şi de o echipă care să facă faţă competiţiei după cum remarca şi oficialul federal: „Dacă se construieşte un stadion nou, eu cred că în paralel trebuie gândit şi pasul următor, acela de a construi o echipă competitivă pentru Liga I, şi dacă echipa va fi de un nivel bun, şi pentru asta trebuie găsite soluţii de finanţare, atunci poţi să te clasezi cât mai sus în clasament pentru aţi atinge scopul de a juca în cupele europene”.

Mircea Sandu consideră că abia atunci când vor realiza investiţiile promise în noul stadion echipa din Târgu Jiu va putea vorbi şi de o participare în cupele europene: „Dacă lucrurile merg bine din punct de vedere economic aici, şi legislaţia permite o investiţie mai mare, se va putea vorbi şi de o participare în cupele europene a echipei Pandurii în câţiva ani”.

E nevoie de infrastructură pentru cupele europene

Infrastructura este cea care împiedică de cele mai multe ori o echipă românească să acceadă în cupele europene, puţine fiind stadioanele care îndeplinesc condiţiile UEFA din acest punct de vedere. „Infrastructura este foarte importantă când încerci să faci pasul către o cupă europeană. Din păcate, deocamdată nu sunt decât câteva baze sportive în România care să spunem că îndeplinesc într-o oarecare proporţie să spunem, nu de 100 %, condiţiile de a juca în cupele europene” a explicat Mircea Sandu. Oficialul FRF consideră că pentru investiţiile majore propuse clubul Pandurii va avea nevoie în continuare de sprijinul autorităţilor locale aşa cum se întâmplă în statele din vestul Europei: „Întotdeauna investiţia înseamnă sprijinul autorităţilor locale. Sprijin care să fie foarte consistent, vorbesc despre cum e în ţările din vestul Europei, pentru că aici în România trebuie să fie şi mai mare pentru că şi aşa statul nu intervine financiar în susţinerea fotbalului. Ce pot face Primăriile, Consiliile Locale este să investească în infrastructură. Şi aici este această colaborare care trebuie să existe peste tot între cluburi şi Primării sau între cluburi şi Consiliile Judeţene”.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: