Stângă: „Jucătorii străini s-au acomodat foarte bine”

Handbaliştii de la Energia Pandurii continuă în aceste zile pregătirea în localitate. Antrenorul Vasile Stângă insistă deja mai mult pe pregătirea specifică, după ce în prima parte a pregătirii aceştia au făcut antrenamente pe pantele din dealul din apropierea oraşului şi pe stadionul Municipal. Acum se insistă mai mult pe pregătirea în sală, urmând ca de săptămâna viitoare să înceapă şi meciurile de verificare care constituie ultima fază a pregătirii. 
Antrenorul Vasile Stângă apreciază că acum a început partea mai dificilă a pregătirii chiar dacă jucătorii cred că greul a trecut odată cu pregătirea fizică. „Cred că a început greul pentru că perioada care vine se leagă de omogenizarea echipei, de relaţiile de joc. Dar, deocamdată putem să spunem că suntem în grafic cu pregătirea” a explicat ieri tehnicianul gorjenilor care e mulţumit de acumulările fizice ale jucătorilor săi: „Cel puţin fizic stăm foarte bine. Acum va trebui să lucrăm doar la capitolul tactic. Pentru jucători probabil că pregătirea fizică a fost mai grea, dar vă spun că pentru mine pregătirea tactică va fi mai grea, mai dificilă.” 
Având mulţi jucători noi la echipă, Stângă este preocupat în paralel şi de integrarea acestora şi consideră că s-au acomodat deja cu oraşul şi stilul său de lucru: „ Aş zice că jucătorii străini s-au acomodat foarte bine, s-au integrat deja şi oricum ştiam că nu vor fi probleme pentru că sunt jucători profesionişti, care se integrează foarte repede în jocul de handbal.” 
Sârbii au fost primii care s-au acomodat aici dată fiind şi apropierea de această zonă a Europei dar şi ceilalţi vor intra în ritm rapid după părerea lui Stângă: „Sârbii, de regulă, se acomodează primii pentru că aşa sunt ei, aşa e naţia lor, sunt asemănători nouă. Iar macedoneanul Kucrika s-a integrat foarte repede şi demonstrează că este profesionsit adevărat şi un jucător de valoare. Şi croatul Kapular la fel. Vukas este puţin mai posomorât acum că i-a plecat prietena din oraş, dar sunt convins că îşi va reveni. Cubanezul Humberto parcă se arată ceva mai greoi, dar încet, încet îşi va intra şi el în ritm.” 
Pentru că au fost aduşi mulţi jucători de valoare, concurenţa la echipă este destul de mare şi acest lucru îl bucură pe tehnicianul Energiei care spune că se aştepta ca prezenţa jucătorilor străini să aducă îmbunătăţiri în lot: „Da şi chiar mă bucur că există concurenţă. Asta aşteptam de ceva vreme să se întâmple pentru că până acum nu prea aveam multe variante la dispoziţie. Sunt câte doi jucători pe fiecare post şi chiar le-am spus la băieţi că trebuie să fie o concurenţă cinstită. Nu e vorba să le ia cineva locul, de jucat vor juca toţi deoarece campionatul este foarte lung şi foarte dur. Deci fiecare va juca minutele corespunzătoare.”
Energia se pregăteşte acum pentru jocurile de verificare iar primele teste vor fi săptămâna viitoare cu Universitatea Cluj, acestea fiind precedate de o prezentare a lotului: „Aşteptăm cele două jocuri cu Clujul pe datele de 6 şi 7 august, atunci când se va face şi prezentarea echipei. Aceste partide amicale vor fi foarte importante pentru noi, pentru tonusul echipei, pentro forma sportivă de la startul campionatului.” După aceste meciuri vor urma pentru elevii lui Stângă trei turnee de meciuri amicale, unul la Baia Mare, altul la Cheajna şi ultimul la Târgu Jiu.  
Stângă are încredere în Criciotoiu 

Pe lângă străini cei de la Energia l-au adus de la lotul naţional şi pe tânărul Criciotoiu, o mare speranţă a handbalului românesc care s-a pregătit până acum la lotul olimpic de la Sighişoara. „Criciotoiu este acum al nostru. Domnul preşedinte Popescu s-a înţeles cu el şi trebuie să semneze şi contractul pentru că s-a rezolvat şi cu Federaţia. Cred că va fi surpriza echipei. Mai trebuie lucrat puţin la viteza de execuţie, la viteza de deplasare în tere, la relaţiile de joc, dar este un jucător de mare viitor” crede Vasile Stângă. 
Din păcate Stângă are şi probleme de lot, Mazilu fiind indisponibil din nou şi urmând să meargă la un control la Bucureşti: „Jan acuză din nou dureri la genunchi. El va pleca la Bucureşti, la doctorul Pompiliu Popescu şi va fi consultat. Să vedem apoi ce vom afla. Păcat de acest băiat că nu scapă de problemele medicale.”


Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: