Stângă vrea un psiholog pentru jucători

Antrenorul echipei Energia Pandurii a pledat ieri pentru a aduce un psiholog la echipa de handbal. Vasile Stângă nu mai înţelege ce se întâmplă cu jucătorii săi după eşecurile suferite în faţa celor de la Porto şi vrea să schimbe cu orice preţ mentalitatea unor handbalişti care au un comportament labil. Tehnicianul nu înţelege desele conflicte în care intră jucătorii săi şi crede că un specialist i-ar putea înţelege mult mai bine şi ar putea rezolva multe probleme.

Stângă nu este primul antrenor care ar putea avea psiholog la echipă, şi unul dintre foşti antrenori de la Energia, Vlad Caba, lucrând cu un specialist în domeniu pentru a ajuta jucătorii în momentele dificile.

Stângă: Salariile le ia la timp

Vasile Stângă a mai lucrat cu psihologi la echipă, explicând că rolul acestor specialişti este foarte important: „Rolul psihologului este fantastic. Atunci când am câştigat Challenge Cup cu Steaua am lucrat cu un psiholog. A schimbat mentalitatea la unii jucători. Şi-au spus în faţă jucătorii unul altuia ce-l deranjează, şi apoi s-au terminat conflictele. Plus atmosferă de grup, s-a întărit grupul, asta e meseria psihologului să rezolve astfel de probleme”. Tehnicianul a precizat că sunt jucători care nu pot să spună antrenorului ce-i doare sau ce-i afectează într-un anumit moment: „Întrebaţi-l pe Criciotoiu ce are de uneori joacă bine alteori nu. M-am supărat pe el la echipa de club, a venit la lot, a vorbit cu psihologul şi a doua zi era altul se antrena cu plăcere. Nu ştiu dacă i-a schimbat creierul”.

Stângă nu a constat probleme deosebite în grupul de jucători de la Energia apreciind că aceştia se înţeleg foarte bine, iar despre altfel de probleme nici nu poate fi vorba salariile fiind achitate la timp: „Nu este fisură de grup, aşa dau impresia şi sunt prieteni şi în vestiar. Probabil sunt mici nemulţumiri că unii joacă şi alţi nu. De salarii nu cred că sunt supăraţi că le-am spus, salariile şi le-au negociat singuri nu am spus că unu să ia mai mult şi altul mai puţin şi se iau la timp”.

„Răzvan Lucescu a spus că suntem labili psihici şi cred că are dreptate. Suntem labili psihici, asta ne este naţia. La competiţii majore sau când îţi ajunge cuţitul la os, atunci joci altfel. La noi, după un eşec toată lumea stă cu capul în jos şi nu mai vorbeşte nimeni”

Vasile Stângă, antrenor Energia Pandurii

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: