Dezamăgire cruntă la Energia în meciul cu Porto

Energia Pandurii Târgu Jiu – FC Porto/Vitalis 25-28 (11-15)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori 700

Energia: Dragomir, Ciobanu – Păiuş (1 gol), Truică, Humberto (1), Novanc (3), Criciotoiu (4), Enache, Vukas (2), Kukrika (2), Florea (5), Iacob (3), Giotoiu (1), Savenco (3). Antrenor Vasile Stângă.

FC Porto: Laurentino, Marinhoo – Pesqueira, Pereira, Duarte, Silva, Mota, Spinola (6 goluri), Rocha (5), Andrade (3), Moreira (5), Davyes (9), Santos, Carmo. Antrenor Ljubomir Obradovic.

Au arbitrat: A. Novikov – R. Perepilitsy (Ucraina).

Handbaliştii de la Energia Pandurii au suferit un eşec pe teren propriu în meciul tur din Cupa EHF cu FC Porto. Energia speră acum într-o minune la Porto unde are nevoie neapărat de o victorie la mai mult de trei goluri diferenţă.

Gorjenii au fost învinşi de o manieră categorică de campioana Portugaliei care a s-a impus la Târgu Jiu cu 28-25, fiind acum cotată cu prima şansă de calificare în turul următor. Portughezii au început jocul în forţă şi nu au dat nici o şansă echipei gazdă care în cinci minute nu reuşise să înscrie nici un gol în poarta adversă. După zece minute de joc situaţia se prezenta şi mai rău, oaspeţii conducând cu şapte goluri avans, până la pauză Energia reuşind doar să mai reducă din diferenţă. Până la urmă s-a dovedit că Porto a venit cu lecţiile mai bine făcute şi a blocat majoritatea acţiunilor gazdelor, graţie şi unei prestaţii excelente a portarului. „Cred că goalkeeper-ul a făcut diferenţa în acest joc şi faptul că jucătorii de la Energia poate şi-au dorit prea mult să câştige, au avut şi presiunea publicului pe umerii lor şi poate de aceea nu au reuşit să înscrie”, a concluzionat antrenorul Obradovic după meci precizând că se aştepta să joace contra unei echipe puternice.

Vedetele echipei au dezamăgit

Mulţumit de joc, antrenorul portughezilor s-a declarat totuşi nemulţumit de diferenţa de scor având în vedere că aceasta a fost de doar trei goluri iar echipa sa a condus şi la opt goluri diferenţă.

Vasile Stângă nu mai ştie ce să creadă despre echipa sa de la care se aştepta la mai mult. „Jumătate din golurile din prima repriză au fost numai pe contraatac şi faza a doua. Nu-mi dau seama ce se întâmplă cu ei facem exerciţii ca şi Pavlov, dar degeaba. E foarte greu să înţeleg anumite lucruri din partea jucătorilor, dar cu cât înaintezi în vârstă şi în antrenorat îţi dai seama că sunt lucruri pe care nu le poţi controla”, a spus dezamăgit de prestaţia echipei sale antrenorul Energiei. Mai mult, tehnicianul a adăugat că cei de la care se aştepta la mai mult au jucat sub aşteptări: „Tocmai jucătorii cu experienţă din echipă m-au dezamăgit, Novanc şi Savenco, iar poarta este într-o criză de la începutul campionatului. Dragomir trece printr-o perioadă proastă personală dar Ciobanu nu ştiu ce este cu el, este pierdut total”. Florea s-a dovedit din nou cel mai bun marcator cu cinci reuşite, urmat de Criciotoiu cu patru goluri.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: