Zile libere puţine sau deloc pentru mineri

Minerii îşi iau zile libere cu greu sau nu beneficiază deloc de ele. Este dezvăluirea făcută de preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), căruia i s-au plâns angajaţi din companie. Oamenii nu îşi pot lua zilele libere chiar dacă nu au beneficiat de tot concediul aferent anului trecut. În această perioadă, în carierele din Complexul Energetic Oltenia se munceşte la foc automat.

Dumitru Pîrvulescu, liderul FNME, a exemplificat situaţia. Un coleg care se lovise, şi avea nevoie de două zile să se recupereze, nu a primit aprobare să rămână acasă.  „A vrut să-şi ia două zile de concediu. Se lovise şi a zis să nu-şi ia concediu medical că îşi revine în două zile. Mi-a zis la telefon că nu i s-a aprobat concediul. O altă problemă foarte delicată şi denotă că e lipsă mare de personal în companie. Nu are concediul finalizat nici pe anul trecut”, a declarat Pîrvulescu.

În acest context, sindicalistul a readus în discuţie nevoia de a întineri forţa de muncă din cariere şi termocentrale. Media vârstei angajaţilor este de 50 de ani. „Ar trebui făcut ceva cât mai repede cu întinerirea personalului. Salariatul de 50 şi ceva de ani, în condiţiile grele, vătămătoare, în care lucrează, nu mai are reacţia nici de acum zece ani”, a mai transmis preşedintele FNME. (A.A.)

Vizualizări: 3,309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: