Stenograme: Bucurescu, pus de Râmescu să intervină la Caragea! Cum a reacţionat şeful IPJ Gorj

Primarul Sorin Bucurescu şi omul de afaceri Mihai Râmescu l-au contactat pe şeful IPJ Viorel Caragea pentru a-i ajuta să scape de dosar, se arată în rechizitoriu:

După ce aceştia s-au întâlnit, B.S. a luat legătura telefonic cu comisarul şef C.V.S. – inspectorul şef al IPJ Gorj – încercând să se întâlnească cu acesta pentru a avea o discuţie pe tema cercetărilor ce se efectuează în prezentul dosar penal. B.S. a făcut aceste demersuri, la solicitarea lui R.M., spunându-i inspectorului şef că l-a pus R.M. să se întâlnească, întrucât e „disperat” şi doreşte să-l ajute.

Este neîndoielnic că cei doi aveau intenţia de a „interveni” pe lângă inspectorul şef pentru ca acesta să-i ajute în vederea obţinerii unei soluţii favorabile, numai că acesta din urmă a refuzat categoric.

Astfel, în ziua de 20.01.2014, la ora 17:57:35, B.S., de la postul telefonic ____, ia legătura cu un domn (identificat ca fiind C.V.S.), aflat la postul telefonic ____. 

Domn: Ce-i mă?

B.S.: Plecaşi de acolo?

Domn: Nu! La servici!

B.S.: Pfuai…de mine!!! Trebuia…Trebuie să… Mă trimisă acesta înapoi să ne vedem un minut!

Domn: Păi unde te trimisă?

B.S.: Păi mă trimisă... eu nu-i spusăi… nu vrusăi să-i spun că ne văzurăm! Băăă…du-te, te rog frumos, du-te şi întâlneşte-te, că…el mă termină…eu am fost om, nu ştiu ce…du-te şi întâlneşte-te

Domn: Hai mă! Du-te să-şi vadă de treabă…lăsaţi-mă dracu în pace cu prostiile lui!

B.S.: …râde ironic…

Domn: Te rog eu frumos, vedeţi-vă de treabă!

B.S.: Bine, bine!...Ăsta-i…

Domn: Vedeţi-vă de treaba voastră!

B.S.: Bine, bine!

Domn: Pa! Pa!

Din rechizitoriu rezultă că Viorel Caragea a fost audiat ca martor în dosar.

"Fiind întrebat în legătură cu aceste aspecte, martorul C.V.S. a declarat că la data de 20.01.2014 s-a întâlnit cu inculpatul B.S. care l-a întrebat dacă ştie ceva în legătură cu cercetările ce se efectuează într-un dosar care îl priveşte pe el şi pe R.M. Că după câteva ore a fost contactat de inculpatul B.S., care era agitat şi care dorea să aibă o întâlnire cu el la solicitarea lui R.M..

A mai declarat martorul C.V.S. „Consider că prin această convorbire telefonică, B. a încercat să se informeze despre amănunte dintr-un eventual dosar, crezând că o discuţie cu mine l-ar putea ajuta în privinţa implicării sale… După o perioadă de timp am fost sunat insistent de R.M., fără a purta telefonic vreo discuţie în legătură cu vreun dosar penal. Într-o zi, nu îmi mai amintesc cu exactitate, în timp ce coboram scările de la prefectura Gorj, de la etajul I la parter, fiind însoţit de domnul comisar şef T.S., în capul scărilor am fost aşteptat de R.M., care mi-a spus că doreşte să aibă o discuţie cu mine.

Eu am rămas pe loc împreună cu acesta, iar T. şi-a continuat drumul. R.M. mi-a spus că nu înţelege ce se întâmplă, deoarece domnul procuror L.M. de la Motru i-a spus că eu am trimis poliţiştii să ia de la Parchetul Motru un dosar care îl priveşte pe el .

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: