„Still 05”, break-dance în 20 de feluri

Trupa „Still 05” există în Târgu Jiu încă din anul 2001 timp în care au impresionat târgujienii cu dansul break dance dar şi cu talentul fiecăruia dintre componenţii trupei. Au început de jos având ca şi model de inspiraţie trupa „Simplu” însă au încercat să-şi menţină originalitatea şi stilul propriu.

Vasile Nodi, Marius Fierăscu şi Adrian Stănişor sunt doar trei dintre membrii trupei „Still 05”, ei fiind un număr mult mai mare de dansatori, care au participat la numeroase spectacole în judeţ dar şi în afara judeţului. „Am început de jos ca oricare însă prin muncă şi ambiţie am reuşit să menţinem această trupă de nouă ani, unii dintre noi suntem recenţi intraţi în trupă iar alţii încă de la început. De-a lungul timpului am avut spectacole şi în Bucureşti şi în Craiova iar la noi în Gorj aproape peste tot cu diferite ocazii ba la balurile bobocilor ba la diverse manifestări”, a declarat Vasile Nodi, cel mai vechi membru al trupei.

Cei care le-au deschis viziunea unui astfel de dans au fost membrii trupei „Simplu”. „Cei de la Simplu au fost cei care ne-au deschis mintea către break dance şi cu puţină voinţă am învăţat tainele unui astfel de dans. Păcat că ei nu mai practică şi în ziua de azi dar asta e, e un dans care cere sacrificii şi mai ales riscant, poţi să te accidentezi foarte uşor”, a declarat Marius Fierăscu.

 „Eurovision“  şi „Dansez pentru tine“, experienţele băieţilor

Doi dintre tinerii care fac parte din trupă au avut chiar idealuri măreţe, Vasile Nodi a participat chiar la Eurovision, în anul 2006 ca şi coregraf şi dansator alături de Alexandra Bădoi, a cărei piesă a ajuns până în finală şi chiar obţinuse un contract cu o renumită casă de discuri însă nu s-a prezentat pentru că pe vremea aceea era elevă. Nici Marius Fierăscu nu a fost mai prejos şi în 2008 a participat la preselecţia „Dansez pentru tine”, preselecţie ce a avut loc la Craiova însă pentru faptul că ulterior trebuia să se prezinte la Bucureşti a renunţat şi el la visul lui. „Este destul de dificil să te promovezi şi ca trupă dar apoi singur, oricum nu regretăm că am încercat şi că am avut experienţe frumoase, poate pe viitor o să mai participăm, acum ne pregătim de un fel de turneu în Europa, mai mult o competiţie organizată de un partid din oraş cu mai mulţi tineri talentaţi”, a declarat Vasile Nodi.

Caută fete

Cei trei tineri au planuri mari pentru „Still 05” motiv pentru care au început deja să recruteze fete care să ştie să danseze hip-hop, break dance dar şi alte genuri şi astfel trupa ar ajunge la peste 20 de membrii printre care şi 10 fete. „Avem deja 10 fete în trupă care ştiu să danseze aproximativ la fel şi am vrut să fim mai mulţi pentru că dăm mai bine pe scenă”, a declarat Adrian Stănişor. Cele trei elemente care dau un break dance reuşit, în concepţia celor trei membri, sunt sportul, muzica şi imaginaţia.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: