Stoica a revenit de la Cannes cu gândul la un premiu

Actorul Ionuţ Stoica a revenit la Târgu Jiu după ce a participat la Cannes la premiera filmului "Poliţist.Adjectiv", regizat de Cristian Porumboiu, film în cadrul căruia joacă unul din rolurile principale. Artistul gorjean s-a declarat uluit de ce a putut să vadă la faimosul festival şi spune că cel mai mult l-a uimit faptul că oamenii îşi zâmbesc unii altora, în timp ce, pe malul Jiului, concetăţenii săi nu ştiu cum să se reclame mai mult unul pe altul.
 Stoica are rolul unui poliţist în ultimul film al lui Porumboiu, iar drumul la Cannes la făcut cu ajutorul unor sponsorizări, leafa de artist la teatrul din Târgu Jiu fiind total insuficientă. Cei care l-au ajutat cu fonduri au fost, în ordinea sumelor oferite, directorul general al Artego SA, Viorel David, cotidianul Pandurul, postul de radio Radio Târgu Jiu şi deputatul Victor Ponta. Stoica a făcut rost de bani pe ultima sută de metri, astfel că a trebuit să se descurce pe cont propriu prin aeroporturi, între Bucureşti şi Nisa neexistând o legătură directă, Nisa fiind aeroportul cel mai apropiat de Cannes. 
 Ajuns pe Coasta de Azur, actorul plecat de la Târgu Jiu a avut ocazia să calce pe covorul roşu şi să dea autografe cât nu va da probabil toată viaţa după prestaţiile de pe scena teatrului gorjean. "Erau 1200 de oameni în sala aceea imensă de vizionare a filmelor şi am simţit că mi se taie picioarele ca maioneza când mi-am auzit numele şi am fost strigat pe scenă, la prezentarea filmului. Transpiram, înghiţeam în sec, îmi era ba rece, ba cald, nici eu nu ştiam exact ce mi se întâmplă, era o buimăceală totală pentru mine. A fost ceva impresionant pentru că nimeni nu a plecat din sală până la finalul filmului. Apoi, afară am fost aşteptat de fani adevăraţi, din ăia înrăiţi care aveau braţul de hârtii notate cu numele actorilor de la festival, iar pe una din hârtii eram şi eu, Stoica, şi acolo am dat autografe. Am dat atâtea autografe că nu mai ştiu ce au fost mai multe, autografele sau pozele făcute. Am avut şase şedinţe foto şi interviuri la nouă televiziuni. Pentru mine a fost un vis din care parcă nu m-aş mai trezi niciodată", spune actorul.

 Crede în succesul filmului

 Ion Stoica este convins că "Poliţist. Adjectiv" va fi unul dintre filmele premiate ale ediţiei din acest an de la Cannes, iar faptul că el a avut onoarea şi ocazia să joace în pelicula respectivă alături de Vlad Ivanov şi Dragoş Bucur i s-a părut mai mult decât spera de la cariera sa de actor de provincie. Artistul gorjean speră ca în toamnă să reuşească să aducă filmul şi la Târgu Jiu pentru o premieră la care să fie prezenţi şi fanii săi care au ocazia să îl vadă la teatru seară de seară. "Să calci pe covorul roşu e fermecător, să fii strigat la microfon şi chemat să urci pe scenă în faţa unor oameni care ştiu totul despre filme este şi mai uluitor. M-a impresionat însă felul acesta de a fi al occidentalilor. Ei zâmbesc tot timpul şi o fac într-un mod sincer, nu ca la noi, îţi râde în faţă şi te înjunghie pe la spate. Organizarea de acolo e o altă lecţie pentru noi pentru că deşi eram mulţi, fiecare om ştia ce are de făcut astfel încât lucurile să meargă bine. Aştept acum rezultatele festivalului cu convingerea obţinerii unor premii pentru că la cât de bine a fost primit filmul în sală este greu de crezut că nu vor fi acordate şi premii la finalul competiţiei", mai declară artistul gorjean.
 Festivalul de la Cannes a început pe 13 mai şi se va încheia la sfârşitul acestei săptămâni. Filmul "Poliţist. Adjectiv", realizat de Porumboiu la sfârşitul anului trecut a fost bine primit, cronicile i-au fost favorabile, iar protagoniştii speră acum, evident, la trofeul care să le recunoască munca.


Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: