Stoican: Nu vă bateți joc de munca mea, m-am săturat de fitile!

Antrenorul Flavius Stoican a recunoscut joi că a fost demis de la echipa de Liga 2 pentru câteva ore şi a pus tunurile pe conducerea ACS Viitorul. Oficialii echipei, care au revenit asupra deciziei de demitere după câteva ore, spun că nu a fost vorba de nici o demitere şi că presa ar fi dezinformat. Din ce spune acum Stoican, reiese clar faptul că presa a avut dreptate, iar acest lucru nu pune într-o lumină bună strategia de comunicare a clubului.

Atunci când a revenit la Târgu Jiu, pentru a antrena o altă echipă decât Pandurii, la care fusese antrenor în 2017, Flavius Stoican se aştepta probabil la acelaşi nivel de profesionalism. Din păcate, antrenorul care a făcut minuni, atât la Pandurii în 2017, cu toate că echipa a retrogradat atunci, cât şi la Viitorul Târgu Jiu, nu este tratat aşa cum ar merita.

La a doua sa prezenţă la o echipă din Târgu Jiu, Stoican a calificat în premieră ACS Viitorul în semifinalele Cupei României şi a adus echipa pe podium, încă de la finalul anului trecut. Este adevărat că a reuşit aceste performanţe folosind baza sportivă modernă creată de cei de la Pandurii, atât terenul de joc cât şi cele de antrenamente, fiind investiţia fostei echipe la care antrenase în urmă cu patru ani. Probabil că fără aceste terenuri, Flavius Stoican nici nu s-ar fi apropiat de ACS Viitorul, în condiţiile în care echipa s-ar fi antrenat tot la Băleşti şi ar fi jucat pe la Petroşani, de exemplu.

Chiar dacă a realizat aceste performanțe, Stoican a fost demis pe 17 martie, timp de câteva ore, dar a fost anunțat de președintele clubului că s-a revenit asupra deciziei. „M-au sunat să-mi spună că se renunță la mine. Am înțeles că s-a supărat șeful (n.r Nicolae Sarcină). De ce s-a supărat? Nu știu! «Păi de ce?», am întrebat. «A zis să nu mai vii», mi s-a răspuns”, a povestit joi Stoican pentru GSP, explicând că revenirea asupra demiterii s-a făcut după ce el a solicitat un document oficial în acest sens: „Apoi nu au mai fost siguri când le-am cerut o foaie oficială cu decizia. Nu vă bateți joc de munca mea, am venit și am făcut treabă. Dacă nu mai aveți nevoie de Stoican, sănătate și Doamne ajută! Eu am Dumnezeul meu, atât! Cât sunt eu la echipă, regulile se joacă după cum zic eu. Aaa, dacă nu-ți place, spune: «Gata, Stoicane, la revedere și un praz verde!». Dar hai să lămurim. Nu să dai fumigene prin presă, că Stoican dirijează jucătorii. Toți cei aduși au dat goluri, și-au făcut treaba. Cât sunt în curtea mea, eu cred în jucătorii ăștia, sunt oxigenul meu. Nu e treaba mea ce vor face din vară, din partea mea să-i văd la Barcelona! Cât merită sunt la fotbal, cât nu merită îi scutur eu. M-am săturat de fitile. Acum, am vorbit cu președintele clubului și am înțeles că sunt antrenorul echipei, așa mi-a zis. Eu mă întorc dacă merg pe mâna mea, merg la război, nu am făcut rău la nimeni și nu mi-e teamă”. Cu siguranţă că antrenorul are mai multe clauze puse în contract, ştiut fiind că a trecut chiar şi o clauză de promovare, iar documentul solicitat conducerii cu privire la demitere ar fi fost util pentru activarea acestor clauze.
Dacă Stoican spune să s-a săturat de „fitile”, asta denotă faptul că au mai fost şi alte şicane la adresa sa, dar nu au devenit publice. Situaţia a părut calmă până acum la echipă, ba chiar au mai fost aduşi oameni în conducerea clubului, dar ultimele evenimente arată că este foarte multă tensiune.

Vizualizări: 5,237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: