Stoican, confirmat pozitiv vineri, când era la antrenament

Antrenorul Flavius Stoican a fost depistat pozitiv la ultima testare pentru Covid efectuată de lotul echipei ACS Viitorul Târgu Jiu. După testele efectuate la finalul săptămânii trecute, pe lângă Flavius Stoican, în izolare au intrat și fundașii Cristian Oros, Alex Băican și Paul Copaci, cât și portarul Roberto Bodea, toţi fiind pozitivi la testarea pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

Conform comunicatului dat publicităţii de clubul ACS Viitorul Târgu Jiu, antrenorul Flavius Stoican, care s-a aflat în mijlocul jucătorilor săi inclusiv vineri, înainte de meciul cu Ripensia, a antrenat echipa chiar şi infectat fiind, testele fiind făcute, cel mai probabil joi iar rezultatele fiind primite înainte de plecarea spre Timişoara.

Clubul a confirmat oficial faptul că antrenorul a fost testat la finalul săptămânii trecute, exprimare destul de evazivă, fără a preciza exact ziua, o exprimare care nu îşi poate găsi locul însă şi în documentele oficiale transmise către DSP. „... Flavius Stoican este și va rămâne antrenorul echipei noastre, absența lui în momentul de față fiind pricinuită doar din cauza faptului că acesta se află în izolare după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, acesta a ieșit pozitiv la testarea PCR împotriva Covid 19, urmând ca acesta să se alăture echipei în momentul când va fi apt din punct de vedere medical!”, se arată în comunicatul postat cu ocazia infirmării demiterii lui Stoican. Trecând peste modul de redactare,ACS Viitorul recunoaşte public faptul că antrenorul a fost testat şi „a ieşit pozitiv” la final de săptămână, chiar înaintea meciului cu Ripensia.

De altfel nu mai este un secret faptul că Stoican s-a aflat şi vineri, înaintea jocului cu timişorenii, între jucătorii săi, aspect confirmat de responsabilii de la Stadionul Municipal care se ocupă programarea antrenamentelor pe terenuri. Problema care apare este acum una de altă natură, şi celelalte echipe din Liga 2 se întreabă cum de a fost posibil ca o echipă cu cinci pozitivi, depistaţi cu o zi înainte de meci, şi care s-au aflat la antrenamente, a putut să dispute a doua zi un meci oficial, fără a mai efectua alte teste. Antrenorul Flavius Stoican şi jucătorii infectaţi au intrat în izolare, după cum a anunţat clubul, dar, este posibil să fi infectat la ultimul antrenament de vineri şi alţi colegi.

Responsabilii cu administrarea terenului de la Târgu Jiu au confirmat faptul că Stoican a fost prezent la toate şedinţele de pregătire ale echipei din săptămâna premergătoare jocului cu Ripensia, paznicii fiind obligaţi să ceară antrenorilor să semneze procese verbale de folosire a terenului după fiecare şedinţă de pregătire.  Acest lucru, de altfel nu poate fi contestat, pentru că există camere de supraveghere atât la stadion cât şi la terenurile de antrenamente.

Galerie foto


Vizualizări: 861

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: