Strămutaţii din Albeni cară de şase ani apă cu bidoanele

Cele 120 de familii din locuinţele pentru strămutaţi de la Albeni încă nu beneficiază de apă potabilă şi canalizare, la şase ani de când au fost mutaţi aici, după alunecarea de teren care a distrus satul Seciurile din Roşia de Amaradia. Pentru ca sătenii să beneficieze de aceste facilităţi ar fi nevoie de câteva zeci de miliarde de lei vechi. Primarul din localitate nu a reuşit să obţină fonduri în acest sens de la Ministerul Dezvoltării, iar acum îşi încearcă norocul la Ministerul Mediului.

Au eşuat demersurile autorităţilor locale din Albeni de a obţine fonduri prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii pentru reţeaua de apă potabilă şi canalizare la locuinţele sinistraţilor de la Câmpu Mare. Nu au primit banii necesari, iar acum responsabilii locali încearcă să obţină sumele necesare prin intermediul Ministerului Mediului. Până una-alta, oamenii care locuiesc acolo se folosesc de apa dintr-un puţ de adâncime prevăzut cu pompă şi o cară până la casele lor cu ce pot. “Încercăm acum la Ministerul Mediului, ne punem mari speranţe, pentru că este o situaţie gravă. Oamenii cară apă cu bidoanele de la puţ atunci când le trebuie, altă sursă nu au. De atâţia ani tot încerc, când ajungeam la uşă se dădeau banii la alţii, pe criterii politice. Prin PNDI, proiectul a fost eligibil, dar fără fonduri”, a declarat Dumitru Cornea, primarul comunei Albeni.

Doar jumătate din case sunt locuite

Locuinţele au fost date spre folosinţă în anul 2007 unor familii din Albeni şi Roşia de Amaradia, după ce casele lor au fost afectate de alunecări de teren în primăvara anului 2006. În prezent, nici jumătate nu sunt locuite. Circa 120 de familii de strămutaţi locuiesc în casele de la Câmpu Mare deşi sunt disponibile 250 de case, unul dintre motive fiind lipsa reţelei de apă potabilă şi a canalizării.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: