Strâng semnături de la populație pentru plafonarea prețului la energie

Partidul Social Democrat cere plafonarea prin lege a prețului energiei electrice și gazelor naturale. A fost depus un proiect de lege în acest sens, dar pentru a fi adoptat rapid ar fi nevoie și de o presiune populară.

“Ne dorim implicarea cetățenilor României, cei mai afectați de guvernarea dezastruoasă a liberalilor și a celor de la USR-PLUS, în urgentarea adoptării Legii plafonării prețurilor la cele două servicii și alăturarea lor în campania de strângere de semnături, demarată de PSD la nivel național”, a transmis deputatul de Gorj, Mihai Weber.

PSD a depus un proiect de lege pentru plafonarea prețurilor la gaze și electricitate, pe o durată de 6 luni. Nivelul de plafonare va fi la prețul mediu din perioada martie - septembrie 2021. De asemenea, legea mai prevede o compensare cu 50% a scumpirilor plătite de români în ultimele 6 luni.

Potrivit președintelui PSD Gorj, Mihai Weber, este nevoie de implicarea tuturor partidelor parlamentare pentru a rezolva o problemă care îi afectează pe toți românii. “Parlamentarii puterii trebuie să-și amintească faptul că au fost aleși să reprezinte cetățenii în Parlament, nu să acționeze în interes persoanl sau de grup, așa cum fac acum. Au, deci, datoria de a respecta voința celor care i-au votat, dacă aceasta se exprimă sub forma unor semnături prin care li se cere un vot pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze naturale”, susține Weber, care atrage atenția că iarna bate la ușă.

Parlamentarul s-a referit și la faptul că Gorjul produce energie, dar este lovit de scumpiri mai rău ca alte județe. “Gorjul este unul dintre cele mai greu încercate județe din țară. Cu o economie care se bazează preponderent pe extragerea cărbunelui și producerea energiei, județul Gorj este lovit în plin de aceste scumpiri. Un paradox: județul care acoperă o treime din consumul de energie de la nivel național, plătește cea mai scumpă energie din țară”, a mai transmis deputatul într-o scrisoare deschisă.

Vizualizări: 698

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: