A rămas fără mandatul de consilier local

Fostul viceprimar din Stănești a rămas fără mandatul de consilier local pe motive de incompatibilitate. Liberalul s-a judecat doi ani cu Agenția Națională de Integritate, însă a pierdut definitiv procesul. Pe 6 mai, prefectul de Gorj a semnat ordinul de încetare a mandatului de ales local.


Dumitru Apostu a atacat ordinul în instanță, solicitând anularea lui, dar Tribunalul Gorj i-a respins acțiunea. Decizia s-a pronunțat pe 15 septembrie, putând fi atacată cu recurs.


Deși a exercitat în mod simultan atât funcția de viceprimar al comunei Stănești, cât și calitatea de persoană fizică autorizată și administrator și curator special al S.C Miobety Com SRL, Apostul spune că din raportul ANI „nu au fost identificate elemente de încălcare a legislației privind regimul juridic al conflictului de interese”.


Afirmațiile sale nu au fost susținute de instanță. Tribunalul Gorj a apreciat că nu se justifică anularea actului administrativ contestat, atât timp cât „reclamantul nu a respectat regimul juridic al incompatibilităților”, fapt reținut prin raportul de evaluare ANI și consfințit de hotărârile judecătorești.


După ce a condus primăria vreme de 4 ani, făcând echipă cu fostul primar Blideanu, Apostu rămâne și fără mandatul de ales local. A fost singurul liberal care a prins un loc în Consiliu Local Stănești la alegerile din 2020, în condițiile în care primăria fusese până atunci sub administrație PNL.

Vizualizări: 3,351

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: