Strâng semnături pentru proteste în carierele miniere

Președintele Sindicatului “Renașterea” de la Cariera Jilț Sud, Ion Popescu, a anunțat că a început strângerea de semnături în vederea organizării unor proteste. În primă fază va fi pichetat Palatul Administrativ din Târgu Jiu, acolo unde sunt cabinetele parlametarilor de Gorj.

La acțiunea de strângere de semnături participă deocamdată Sindicatul “Renașterea” și Sindicatul Liber al Salariaților din Complexul Energetic Oltenia.

Ion Popescu a spus că primul motiv al protestelor este tergiversarea adoptării legii care ar permite pensionarea mai devreme a salariaților din cariere și termocentrale care lucrează în condiții deosebite de muncă. “Ne tot amăgesc cu modificarea Legii pensiilor, guvernul a dat aviz negativ, dar toți spun că o susțin. Dacă legea nu este adoptată până pe 12 octombrie, se intră în campanie electorală, vine Crăciunul, până anul viitor nu-i mai prindem pe parlamentari la serviciu. Și văd că nu se ia nicio atitudine”, a spus Ion Popescu.

Sindicatul pe care îl conduce a cerut federației la care este afiliat să facă o întâlnire de urgență cu toate sindicatele, pentru a stabili împreună ce este de făcut. Este vorba de sindicatele din Federația Națională Mine Energie. “Văd că nu se ia atitudine deloc. Cu riscul de a ne exclude, dacă nu se face ceva la nivel de federație, suntem nevoiți să acționăm pe cont propriu. Oamenii au dreptate când ne spun că noi ar trebui să fim în fruntea lor, că de asta ne-au ales”, a spus Ion Popescu.

Acesta este nemulțumit și de faptul că schema de sprijin fără de care complexul nu ar putea supraviețui este ținută în continuare la secret. “Am cerut detalii și joi în comisia mixtă, nu am primit niciun răspuns concret”, a spus liderul sindical de la Renașterea.

Vizualizări: 3,395

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: