Prea puțini sudori angajați în CEO. „La Roșiuța, ne-ar trebui 10”

Cei 21 de sudori ce vor fi angajați în carierele și termocentralele din Complexul Energetic Oltenia în această toamnă sunt prea puțini ca să poată acoperi deficitul în companie la acest capitol. Numai la o singură carieră este nevoie de zece sudori bine pregătiți. Angajări pentru a acoperi aceste lipsuri se vor face, cel mai probabil, anul viitor, după cum au anunțat oficialii producătorului de energie din Gorj.

De luna viitoare, CEO va avea noi sudori. 21 de posturi au fost scoase la concurs și a fost bătălie pe acestea. Circa 100 de persoane și-au depus dosarele de angajare.

Chiar și-așa, noii specialiști nu sunt suficienți să acopere deficitul existent la acest capitol. “Au fost 99 de dosare, 25 nu au îndeplinit condițiile de participare, de vechime. 74 au susținut proba teoretică, proba practică la laboratorul de sudură de la Termocentrala Rovinari. Urmează să selectăm pentru formațiile de vulcanizări de la Mătăsari, încă 15, și vom continua probabil și cu sudorii. Necesarul este în creștere și la cariere. Necesarul de 21 a fost stabilit de Direcția Minieră. Suntem într-un proces de restructurare permanentă. E adevărat că, dacă ar veni 40 de sudori, ar fi bineveniți”, a explicat Sorin Olaru, directorul de resurse umane, din cadrul CEO.

De jumătate din noii sudori ar fi nevoie într-o singură carieră. Constantin David, directorul de la Roșiuța, a explicat că i-ar trebui zece sudori ca să-și poată desfășura activitatea fără probleme. „Nouă ne-ar trebui zece sudori. Avem nevoie de sudori foarte mulți pentru că totul se rezumă la table, șuruburi. Firme serioase nu mai există. Avem un strung pe care am dat 7 miliarde, trebuie să-l montăm, să-i facem un acoperiș deasupra și să facem un atelier mai modern să facem toate uzinările aici. Ne trebuie strungari, sudori și atunci nu mai plătim la firme”, a spus David, la Tele3.

Președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța, Nelu Roșca, spunea zilele trecute că la Roșiuța ar fi nevoie de 25 de sudori în plus față ce cei care lucrează astăzi, dar niciunul dintre cei 21 nu va ajunge în ajunge în această carieră. (M.M.)

Vizualizări: 1,221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: