Proiecte de 700 de milioane de euro la CEO

Ministerul Energiei are termen până la 30 septembrie să transmită proiectele care se pot califica la schema de finanţare din directiva EU-ETS. Este vorba de posibilitatea companiilor din energie de a accesa proiecte de miliarde de euro din bani europeni. Companiile au trimis proiectele încă din primăvară, dar nu este clar dacă lipsa unui ministru la Energie va împiedica depunerea listei.

Complexul Energetic Oltenia anunța în vară că a depus proiecte în valoare de 700 de milioane de euro. Acestea vizează capacități noi de producție, pe gaze, realizarea unor capacități de energie fotovoltaică, dar și modernizarea rețelei de transport a energiei termice din Dolj.

Accesarea acestor fonduri este vitală pentru viitorul Complexului Energetic Oltenia, lista cu proiectele care vor fi trimise la Bruxelles urmând a fi publicată pe site-ul ministerului Energiei până la 30 septembrie.

Asta dacă nu cumva lipsa unui ministru în ultimele săptămâni la Energie nu a fost la un blocaj în analizarea proiectelor depuse. Anton Anton a demisionat la finalul lunii august, ca urmare a ieșirii ALDE de la guvernare, iar de atunci Ministerul Energiei nu are ministru. (R.S.)

Vizualizări: 1,728

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: