Strategia Energetică ar putea fi votată în iunie

Proiectul Strategiei Energetice a României pentru perioada 2019-2030, cu perspectiva anului 2050, intră în perioada de consultare publică internă, dar și cu statele din vecinătate. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat din Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu.

“Procedurile legale au impus parcurgerea unor etape obligatorii. Astfel, în conformitate cu HG 1076/2004, proiectul a fost supus procesului de evaluare adecvată (SEA) și a fost realizat Raportul de Mediu. Au fost notificate toate autoritățile publice interesate din țară, iar documentele, traduse în limba engleză, au fost trimise către autoritățile competente din țările vecine”, susține Maioreanu.

Autoritățile române interesate au 45 de zile la dispoziție pentru a transmite observații, iar autoritățile competente din statele vecine au, la rândul lor, 60 de zile după primirea notificărilor pentru a transmite punctele lor de vedere.

Vor urma dezbateri publice înainte de obținerea avizului de mediu. “Din punctul meu de vedere, Strategia va fi gata pentru adoptarea prim Hotărâre de Guvern în luna iunie a acestui an. După cum observați, este un proces lung și complex, cu etape legale obligatorii”, a mai spus secretarul de stat. (A.A.)

Vizualizări: 1,194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: