Discuțiile pe seama concedierilor colective de la CE Oltenia, amânate

Sindicatele și administrația CE Oltenia s-au întâlnit joi, 14 martie, în cadrul comisiei mixte. De această dată, conducerea companiei și partenerii de dialog social au discutat doar pe seama ajutoarelor sociale acordate salariaților care au diverse probleme de sănătate. Discuțiile pe seama concedierilor colective planificate pentru acest an, dar și cele privind acordarea voucherelor de vacanță au fost amânate pentru o altă ședință, care va avea loc luni, 18 martie, de la ora 15:00, la sediul Direcției Miniere.

”Astăzi (n.red. joi, 14 martie) au fost discutate numai ajutoarele sociale. Discuțiile vor continua luni. Au fost și foarte multe ajutoare sociale, peste 100, iar membrii Directoratului, din ce am înțeles, vor continua ședința pe care au avut-o astăzi și nu au terminat-o, pentru că vineri este Consiliu de Supraveghere. Nu știu dacă luni vom discuta despre concedieri, vom discuta sigur de voucherele de vacanță, de celelalte probleme”, a declarat Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO).

Conform unui plan aprobat în urmă cu trei ani, compania ar trebui să concedieze în 2019 circa 200 de salariați. Liderii sindicali spun nimic nu este cert și că vor să afle punctul de vedere al conducerii CE Oltenia. ”Programul a fost prezentat de administrație în presă, că vor fi 200, dar punctul de vedere al sindicatelor este că nu vom fi de acord cu aceste disponibilizări decât în funcție de condițiile oferite și pachetul social care va fi oferit. Referitor la plățile compensatorii, aceste decizii nu se iau decât în cadrul comisiei de negociere. Deocamdată, nu a fost făcută absolut nicio propunere. Vedem cine ar trebui să plece, ce condiții vor fi, ținând cont de faptul că nu există venit de completare. Nu putem să facem o apreciere corectă până nu vedem și un punct de vedere al administrației”, a explicat liderul SMEO.

La începutul lunii martie, reprezentanții CE Oltenia spuneau că salariații care vor fi concediați colectiv vor beneficia la plecarea din companie de patru salarii medii.

Vizualizări: 1,855

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: