Boza: Nu mai putem cere venituri de completare la Guvern

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a explicat de ce angajații care vor pleca din cadrul companiei, în acest an, nu vor mai primi venituri de completare. Aceste compensații financiare au fost acordate în anii trecuți în baza unei ordonanțe care a fost în vigoare până la 31 decembrie 2018.

Boza susține că nici nu ar mai putea cere acum bani de la Guvern pentru venituri de completare din moment ce solicitările companiei energetice din Gorj sunt pentru dezvoltare. Astfel de fonduri se obțin doar în cazul în care compania este restructurată.

Managerul CEO a explicat că Ordonanța 36 a intrat în vigoare în 2015: „Acordarea venitului de completare a fost o hotărâre de Guvern care a avut ultimă zi de aplicabilitate 31 decembrie 2018. De atunci, acest venit nu mai este. A fost o hotărâre de Guvern dată în 2015. Atunci când s-au acordat veniturile de completare, s-au acordat în momentul în care au fost dați afară oameni mulți. Vorbim de mii de salariați. Acum nu mai este momentul”.

Potrivit programului de restructurare, anul 2019 vine cu 200 de concedieri la CEO. Este vorba, în principiu, de persoane care mai au puțin timp până la pensionare. Cert este că oficialii CEO nu mai pot solicita venituri de completare în momentul în care aceștia vor fi dați afară. „Ceri venituri de completare la Guvern când intri în restructurare de activitate, dar, în același timp, eu mă duc la Guvern și cer exproprieri, defrișări, pentru dezvoltare de activitate. Noi acum așteptăm 12 hotărâri de dezvoltare, bani de investiții”, a încheiat Sorin Boza.

Vizualizări: 4,268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: