Boza, despre asigurări de sănătate în minerit: Suntem deschiși

În contextul în care tot mai mulți mineri și energeticieni își pierd viața la locul de muncă, oficialii Complexului Energetic Oltenia se arată deschiși la noi discuții privind inclusiv asigurările de sănătate. O astfel de propunere a mai fost făcută în urmă cu doi ani, dar liderii de sindicat au respins-o.

Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, le-a propus sindicaliștilor să fie încheiate asigurări de sănătate pentru fiecare salariat. Reprezentanții angajaților n-au primit atunci propunerea cu brațele deschise. Au preferat ca oamenii să obțină câțiva lei în plus la salariu.

„Eu consider că propunerea mea de acum doi ani a fost o propunere bună, gândindu-ne, în primul rând, la sănătatea și viața salariaților noștri. Noi rămânem deschiși în continuare. Și astăzi (n.r. joi) am validat pașii pe care îi vom face în continuare pentru a-i ajuta pe colegii noștri să fie diagnosticați, să identificăm bolile de care suferă și să-i sprijinim să beneficieze de un tratament corespunzător”, a explicat Sorin Boza, managerul CEO.

Asigurările de sănătate ar fi costat compania în jur de 500 de mii de lei la acea vreme. „Atunci nu aveam o valoare exactă, dar la numărul mare de angajați pe care îl avem, cred că ar fi fost vorba de o asigurare de sănătate care ar fi costat în jur de 40-50 de lei pe lună pentru fiecare salariat. Compania ar fi făcut asigurări tuturor celor peste 13 mii de angajați, dar atunci s-au preferat banii de către colegii din Comisia Mixtă”, a mai adăugat Sorin Boza.

Sindicatele au și avut o explicație după ce s-a aflat că au refuzat această ofertă. Spun că atunci, minerii și energeticienii au primit, pentru prima dată după mulți ani, câțiva lei în plus la salariu și nu au vrut să fie redus acest câștig cu achiziția asigurărilor medicale.

Vizualizări: 2,174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: