Strigăt de ajutor: Suntem izolați de două zile

Peisaj de poveste în satul Larga din comuna gorjeană Samarinești. Este alb cât vezi cu ochii, nicio mașină nu trece pe drum. O poveste de groază pentru localnici, mașinile fiind blocate în zăpadă. Pe drumurile din Larga nu a trecut niciun utilaj de deszăpezire în două zile.

“Suntem peste 200 de familii, nu avem energie electrică, nu avem pâine. Primarul interimar Jianu a raportat că s-a intervenit pe drum, așa ne-au spus de la poliție. Nu este adevărat, nu s-a intervenit deloc”, a spus un localnic din Larga. “Ne-au spus cu seninătate că rămânem blocați aici cel puțin două zile, să nu încercăm să plecăm, că nu avem pe unde”, a mai spus acesta.

Semnale din tot județul

Autoritățile sunt total depășite de probleme, iar ninsoarea va continua. În Târgu Jiu nu poți traversa o stradă, oricare, fără a te uda până la glezne.

Un localnic din Fărcășești ne-a semnalat dezinteresul autorităților. “Ce frumos își bate joc primarul comunei Fărcășești de noi, locuitorii Roșia Jiu - Rogojelu. Mașini lovite, spoilere căzute, praguri spulberate. Dar să nu vorbim de mașini, să vorbim de oamenii ce sunt obligați să meargă în zăpadă ca în Evul Mediu”, se arată în mesajul acestuia.

Un alt semnal a venit din Tismana. “După 18 ore de căderi masive de zăpada, vine și la noi un amărât de “plug” care vai mama lui merge cu totul pe sus. Așa este în Tismana, pe Aleea Visa, unde la capul satului, mai precis la ultima casă, stau 2 persoane cu handicap care nu se deplasează decât cu ajutorul unor persoane”, se arată în mesajul unui cititor.

Vizualizări: 12,306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: