Strigături cu bani şi contracte! Ciurel îl face praf pe Maioreanu!

Laurenţiu Ciurel, directorul general executiv al CE Oltenia, companie ce finanţează şi echipa de handbal Energia, i-a adus acuze dure lui Andrei Maioreanu, consilier judeţean al PSD Gorj şi fost preşedinte al echipei. Ciurel spune că Maioreanu a cumpărat jucători necunoscuţi şi pe bani mulţi, care au adus echipa în zona retrogradării. Lui Maioreanu i se pare „nedemn“ că cei din conducerea clubului găsesc astfel de scuze pentru a-şi justifica eşecul.

Echipa de handbal Energia antrenată de Liviu Andrieş este praf. După şapte jocuri a înregistrat şase eşecuri, cel mai dur fiind de la nou promovata Vaslui. Maioreanu a fost schimbat acum câteva luni, dar motivele nu s-au ştiut până acum. Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, a pus tunurile pe el. „Avem cel mai mare buget din istoria clubului. Deci banii care s-au dus acolo sunt cei mai mulţi la echipa de handbal de când ştiu eu acest club. S-au adus jucători străini fără să fim practic anunţaţi, noi, cei din conducere. Ne-am trezit şi acolo cu nişte contracte semnate, unii dintre jucători sunt accidentaţi, alţii sunt departe de ce credeam că ar fi. Suntem forţaţi să jucăm cu jucători pe care antrenorul nu i-a dorit. Asta este şi  motivul pentru care s-a renunţat la colaborarea cu domnul Maioreanu, pentru că am realizat, e drept, cam târziu, că achiziţiile sunt departe de valoarea contractului“, spune Ciurel.

Pronosticul lui Ciurel

Andrei Maioreanu a declarat că toţi jucătorii aduşi au trecut „prin filtrul băncii tehnice“. „Când s-au semnat contractele ne-am obişnuit să fie prezenţi juristul clubului, antrenorul principal, antrenorul secund şi preşedintele clubului. Deci aşa a procedat Maioreanu când a fost vorba de transferul jucătorilor, de jucătorii care urmau să plece şi mai ales de contractele jucătorilor. Din păcate, Liviu Andrieş îmi era prieten, dar o spun acum, îşi dădea cu părerea şi despre sumele pe care ar trebui să le alocăm în aceste contracte“, a explicat Maioreanu.

Ciurel spune că i-a făcut lui Andrieş o echipă cu care nu poate ajunge pe podium. Energia a ajuns la şase eşecuri din şapte meciuri. „Nu are cu cine să se bată pentru un loc fruntaş, pentru că se vede. La această oră lotul este doar foarte bine plătit, mult sub valoarea medie a campionatului românesc. Ce poţi să mai spui când ai cinci înfrângeri din şase meciuri? Sau aşa ceva. Valoarea lotului e departe de ceea ce spune domnul Maioreanu. Am adus numai jucători străini, necunoscuţi, nu am avut niciodată un număr aşa de mare, venind fără carte de vizită, s-au semnat contracte cu ochii închişi şi uite ce s-a ales“, a declarat Ciurel la Radio Târgu Jiu.

Maioreanu nu rosteşte numele lui Ciurel, dar arată cu degetul spre preşedintele clubului Benedict Geamănu şi fostul său prieten, antrenorul Liviu Andrieş. „Când eram preşedintele clubului, la buget au existat economii. Mi se pare total nedemn din partea antrenorului Liviu Andrieş şi cu atât mai mult unui cvasi-anonim Benedict Geamănu care nu are ce să caute pe funcţia de preşedinte, să se ascundă acum cu o laşitate rar întâlnită în spatele jucătorilor pentru rezultatele pe care le au“, spune Maioreanu, care este sigur că dacă era el la conducerea clubului nu se întâmpla aşa ceva.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: