Stropește roșiile cu cenușă  sau drojdie pentru a le feri de boli

Ne dorim să consumăm roşii din propria grădină dar să fie bio, adică să nu folosim tratamente chimice pentru dăunătorii şi bolile care apar pe timpul verii. Şi acestea chiar se manifestă mai intens la temperaturile caniculare din această perioadă.

Dacă vă doriţi o producție mai bună la roșiile din grădină sau solar, acestea au nevoie în special de azot, fosfor și potasiu, însă la fel de importante sunt și celelalte elemente precum magneziu, calciu, fier, bor, cupru și zinc.

Dar dacă nu vreţi să apelaţi la chimicale, este important să știţi că puteţi hrăni plantele de tomate cu soluții preparate din elemente pe care le aveţi prin casă. Iar pe lângă hrănire, veţi alunga și cei mai mulți dăunători și cele mai multe boli de pe plante.

Apa de cenușă

Unul dintre cele mai populare îngrășăminte pentru tomate, dar nu numai, este apa de cenușă. Într-o găleată, puneţi 500 de grame de cenușă la care adăugaţi 5 litri de apă clocotită. Lăsaţi să se așeze cenușa la fund și apoi puneţi apa într-un alt vas. Adăugaţi peste ea încă 5 litri de apă, preferabil de ploaie sau de la puț și soluția este gata. Puteţi stropi cu ea atât tomatele, cât și alte plante din grădină.

Drojdia de bere

Drojdia de bere este folosită pentru stimularea creșterii plantelor, dacă urmați această rețetă: într-un vas de 3 litri dizolvați un jumătate de pahar de zahăr, la care adăugați 100 de grame de drojdie de bere. Acoperiți vasul și lăsați să dospească timp de o săptămână. Din soluția rezultată, puneți un pahar la 10 litri de apă și stropiți roșiile. Soluția poate fi folosită și la alte culturi precum vinetele sau ardeii. Și această soluție poate fi folosită la fertilizarea pe frunze, dar și direct la rădăcină.

Vizualizări: 5,098

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: