“Studenţii” clujeni i-au scos pe panduri din criză

Pandurii şi-au revenit după seria neagră de 4 meciuri oficiale fără victorie. Victima a fost una obişnuită, U Cluj, echipă ce nu a bătut niciodată Pandurii în Liga 1.

Pandurii Târgu Jiu – U Cluj 3-0 (0-0), Stadion Municipal Tg-Jiu, spectatori 1.000

Au marcat: Shamsin (min. 58), Alex dos Santos (86’ şi 90’)

Pandurii: Stanca – Unguruşan (Buleică, 56’), Mamele, Christou, Momcilovic – Breeveld, Elton da Silva, Anton – Eric – Alex dos Santos, Adrovic (Shamsin, 25’, Pleaşcă, 78’). Antrenor: Cristi Pustai

U Cluj: Veselovsky – Ciupe, Abrudan, Ninu, Târnăcop – Bucşa, Cristocea – Takacs (Rilke, 67’), Borza (Mendy, 54’), Kovacs (Calcan, 62’) – Lemnaru. Antrenor: Mihai Teja

Cartonaşe galbene: Alex dos Santos (min. 62)Shamsin (77’)/ Târnăcop (14’), Ninu (67’)

Arbitri: Cristi Balaj – Sebastian Gheorghe, Vladimir Urzică.

Pandurii reintră în ritm în Liga 1 după 3-0 cu U Cluj. Meciul nu a fost aşa simplu precum ar sugera scorul, dar punctele sunt vitale pentru gorjeni care încearcă să ţină pasul cu echipele din faţă.

Repriză cu rateuri

Cu o singură victorie în ultimele 7 meciuri oficiale, Pustai s-a decis să improvizeze cu U Cluj. Studenţii erau pe val înaintea examenului de  la Tg-Jiu, fiind într-un remarcabilă urcuş în clasament. Pustai a renunţat la „aripile” Buleică sau Ciucur şi a mers pe un 4-3-1-2 experimental. Elton da Silva a întărit mijlocul alături de Anton şi Breeveld în timp ce dos Santos şi Adrovic erau responsabilii cu băgatul mingii în poartă. Doar teoretic însă, pentru că cei doi atacanţi s-au întrecut în ratări. Brazilianul l-a luat la ţintă pe Veselovsky din poziţie unu la unu cu portarul studenţilor în timp ce muntenegreanul ar trebui să-şi rupă legitimaţia de atacant. Adrovic a ratat nu o dată, ci de două ori cu poarta goală în faţă din numai 4-5 metri! Suficient cât să-i irite la maxim pe cei o mie de fani care au îndurat frigul, dar şi pe Pustai care şi aşa nu-l avea la inimă pe ex-iugoslav. Shamsin s-a dezechipat repede şi l-a înlocuit pe Adrovic după numai 25 de minute. Nici libanezo-germanul nu a fost însă mai grozav. A irosit încă o şansă uriaşă de gol, cap peste din 6 metri. Toate ratările se puteau răzbuna, dar golgeterul „şepcilor roşii”, Lemnaru, şi-a amintit de metehnele pe care le avea în perioada cât a jucat la Pandurii. Lemnaru l-a iertat pe Stanca în două situaţii bune de gol. Repriza s-a încheiat cu sentimentul că Lemnaru încă joacă pentru Pandurii iar Adrovic, dos Santos şi Shamsin pentru U Cluj.

Shamsin, gol şi apoi fază ciudată

Pandurii au apăsat tare pe acceleraţie în startul reprizei a doua. Două şuturi periculoase ale lui Breeveld şi Eric au prevestit golul. Eric a lobat o minge în careu iar libanezul Shamsin a tras cu sete pentru 1-0. Şi apoi a urmat o fază tare ciudată şi rar întâlnită la un asemenea nivel. Acelaşi Shamsin primea îngrijiri medicale undeva în dreptul liniei de margine, mingea a ajuns la el iar apoi a fost pasată spre Eric. Brazilianul l-a driblat pe Veselovksy şi apoi a înscris. Balaj a validat iniţial golul, dar după ce pandurii s-au bucurat secunde bune de reuşită, asistentul Sebastian Gheorghe i-a spus probabil lui Balaj că Shamsin era în afara terenului şi a revenit fără permisiune în momentul în care a jucat mingea. Dacă era într-adevăr aşa, Shamsin trebuia să primească şi cartonaş galben pentru abaterea comisă, dar Balaj s-a mulţumit doar să anuleze golul. Pustai s-a revoltat la adresa asistentului Gheorghe, dar supărarea i-a trecut repede. Şi asta pentru că acelaşi asistent cu ecuson FIFA a văzut 10 minute mai târziu cum mingea trimisă cu capul de dos Santos a trecut cu câţiva centimetri de linia porţii. 2-0 şi meciul era jucat. Acelaşi dos Santos a răzbunat ratările din prima repriză şi a mai marcat o dată în final după o recuperare şi pasă de manual de la Momcilovic. Până la urmă poate nu a fost cel mai frumos meci al pandurilor, dar o victorie clară care îi scoate din criză. Pandurii se menţin aproape de podium şi ar vrea ca Liga 1 să fie oprită după această etapă.

S-au tras în poza de final de an

Conform tradiţiei din ultimii ani, pandurii s-au tras în poză sâmbătă pentru calendarele pe 2014. Zâmbitori şi bine dispuşi pe un soare plăcut de decembrie, 23 dintre elevii lui Pustai s-au prezentat la poza de grup. Alături de ei a venit şi Pustai, stafful tehnic şi cel medical, dar şi oamenii din conducerea clubului, Condescu, Pîrvulescu, Temelescu, Rădoi, Băloi şi Bălăeţ. Spre deosebire de calendarele din anii trecuţi când se aşeza undeva retras în lateral, acum preşedintele Marin Condescu a stat în centrul atenţiei având în faţa şi cupa de vicecampioană obţinută de Pandurii în sezonul trecut. Din partea membrilor AGA a fost prezent numai primarul Florin Cârciumaru care a stat lângă Pustai şi imediat în spatele lui Condescu. De la poza de final de an au lipsit 4 jucători, toţi accidentaţi: Matulevicius, Predescu, Nicoară şi Diego Rubio.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: