Studenţii, ţiganii şi ardelenii

Când vreau să mă relaxez şi/sau să scap de mame furioase care aruncă cu pempărşi plin de rahat în Palatul Victoria, pentru că Guvernul vrea să le micşoreze indemnizaţia, mă duc la meciuri de fotbal din ligile inferioare. Din punct de vedere jurnalistic, orice meci de divizia B sau C promite un reportaj. Fiecare stadion are nebunii lui, mascotele lui, bătrânii lui suporteri şi, mai ales, hâtrii care dau savoare înjurăturilor. Pe stadioanele de divizia B şi C, arbitrul nu este pur şi simplu bou şi nici mama dumnealui nu este, mă scuzaţi, vacă. Nu, în fotbalul mic se spune (vă rog să notaţi, că şi Pandurii o să se întoarcă acolo în câteva zile): „fir-ai al dracului cu moaş`ta care te-a tras din vacă!”. Poetic, dar la obiect.

Meciul la care am fost ieri, Sportul – Delta Tulcea, a părut un blat banal din liga a doua. Nimic neobişnuit la desfăşurarea scorului, nici o sclipire pe teren. În tribune, însă, a fost spectacol. Prezenţi la meci, chiar în spatele meu, jurnaliştii Alin Buzărin, Costin Ştucan şi Decebal Rădulescu (toţi de pe la GSP TV, parcă) au fost spurcaţi încontinuu de tipul-tip (dacă mi se permite), acela scârbit de presa din România. A fost şi nebunul care îl certa mereu pe arbitrul de tuşă că „nu stă bine” şi că, per total, e un dobitoc. Au fost şi piţipoance supraponderale cu ochii după fotbalişti. Cineva chiar le-a sugerat finuţ, din înaltul tribunei, să încerce pe Eurosport 2, dacă vor să vadă fotbalişti adevăraţi.


Dar cei care m-au frapat pe mine cel mai tare, în calitate de oltean cu drag de înjurătură şi vorbă urâtă spusă frumos au fost trei ardeleni din spatele meu. I-am recunoscut imediat, după felul molcom în care comentau meciul cu un ton de mari avizaţi. De fapt, erau nişte idioţi. Amuzant însă mi s-a părut că erau nişte idioţi de Ardeal, din ăia corecţi politic. Ce credeţi că a zis unul din ei, când au văzut că fundaşul, respectiv mijlocaşul dreapta ai formaţiei oaspete erau nişte ţigani borâţi? Ei, ardeleanul nostru şi-a dres glasul şi a spus sec, plin de seriozitate pe la gură: „Am impresia că aceştia doi sunt romi!”. Ahahahahaha! Mare noroc a avut că mai era cu încă doi, că ar fi meritat bătut măr pentru această observaţie pertinentă.

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: