Studenţii UBC, scutiţi de cursuri două săptămâni. Motivul!

Studenţii din cadrul Universităţii ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu sunt scutiţi de cursuri în primele două săptămâni ale lunii ianuarie, anul viitor. Conducerea instituţiei de învăţământ a precizat că măsura vine ca urmare a încercării de reducere a cheltuielilor cu utilităţile. În schimb însă, studenții recuperează cursurile în perioada octombrie-decembrie, anul acesta.

Recuperare în avans în cadrul UCB Târgu Jiu! Rectorul univeristății, Luminița Popescu, a declarat marți că în primele două săptămâni din ianuarie 2017 studenții nu vor veni la cursuri, însă ei vor recupera acele ore în intervalul octombrie-decembrie anul acesta. Scopul este acela de a face economii la utilități în perioada cea mai friguroasă a anului. ”Măsurile de reducere a cheltuielilor se rezumă în acest moment doar la o monitorizare strictă a cheltuielilor cu utilitățile, adică tot ce înseamnă consumuri materiale, de energie, cu încălzirea. Pentru aceasta noi recuperăm cele două săptămâni din ianuarie, recuperăm în avans activitățile didactice cu studenții, recuperăm în perioada octombrie-decembrie, astfel încât în luna ianuarie, când se anunță temperaturi mai scăzute, să putem să funcționăm doar la limita de îngheț cu instalațiile de încălzire și în acest mod să facem economie pe parte de utilități”, a declarat rectorul Universității ”Constantin Brâncuși”, Luminița Popescu.
Cât privește reducerea cheltuielilor cu personalul, rectorul Luminița Popescu a precizat că în acest moment Consiliul de Administraţie lucrează la metodologia de reorganizare a unei dintre cele mai importante direcții din cadrul instituției de învățământ. ”Consiliul de Administrație are în lucru metodologia de reorganizare a tot ce înseamnă Direcţie Generală Administrativă, adică personal didactic auxiliar şi personal nedidactic. În momentul în care vom avea definitivată această metodologie o vom supune aprobării Senatului și apoi o vom da publicităţii. Există o estimare la acest moment însă vom face cunoscut acest aspect în momentul când el va deveni aplicabil”, a spus Luminița Popescu, rectorul UCB.
Un număr de 120 de salariați formează în prezent personalul nedidactic și auxiliar în cadrul UCB Târgu Jiu.

Vizualizări: 602

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: