Angajatorii străini angajează fără experiență

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj anunță peste o mie de locuri de muncă peste hotare. Partea buna este că angajatorii de aici nu solicită experiență, iar domeniile sunt extrem de variate. De la agricultură, la sănătate, de la industrie și până la sectorul hotelier, străinii au nevoie de forță de muncă românească.

Reprezentanții Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj anunță că la ora actuală sunt 1.300 de locuri de muncă vacante în țări din Uniunea Europeană. Ceea ce este și mai important este că majoritatea angajatorilor străini nu cer experiență, spun reprezentanții AJOFM Gorj. ”Locurile de muncă nu sunt special pentru absolvenți, dar la cele mai multe dintre ele nu se cere experiență și de aceea și absolvenții pot să aplice. Cele mai multe locuri de muncă sunt în acest moment în agricultură, în Spania, pentru femei și cupluri, dar avem foarte multe locuri de muncă și în domeniul îngrijirii persoanelor, personal de curățenie, în domeniul tehnic, de la electricieni până la ingineri. Avem locuri de muncă și în domeniul asistenței medicale, unde pot să aplice și absolvenții pentru că nu se cere experiență”, a spus Diana Văduva, consilier EURES din cadrul AJOFM Gorj.
Cele mai multe locuri de muncă vacante sunt în prezent în Marea Britanie și Germania. Englezii au nevoie de asistenți medicali, iar angajatorii nemți caută bucătari sau lucrători în domeniul hotelier. Chiar dacă nu solicită experiență, angajatorii străini oferă salarii de mii de euro.

Vizualizări: 1,002

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: