Subsoluri inundate în nordul municipiului Târgu Jiu

Un cetăţean din Târgu Jiu a sesizat redacţia Pandurul referitor la faptul că subsolurile blocurilor din zona Zambilelor, stradă aflată în partea de nord a oraşului, s-au înfundat şi au refulat după ce municipalitatea a blocat reţeaua de canalizare ce ajunge la colectorul general. “Locuiesc în Târgu Jiu, în strada Zambilelor. Menţionez că subsolurile blocurilor sunt pline de apă, este un dezastru pentru blocuri şi pentru noi, toate acestea sunt din cauza celor de la Primăria Tg. Jiu, pentru că au blocat toate canalizările din subteranele blocurilor, care ajung în conducta generală, iar în apartament simţi cum te sufoci. Cauza acestei nenorociri, o decizie pe care a luat-o domnul primar cu colegii dumnealui, iar ploile care nu se opresc nu ne avantajează”, se arată în sesizare. 

Directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu, Marius Ionescu, a spus că problema trebuie clarificată de cei de la Aparegio, care administrează reţelele de apă şi canalizare. “Nu văd de ce s-ar fi blocat canalizările, decât dacă nu le-au întreţinut şi sunt colmatate şi atunci se pot adresa la Aparegio să aducă utilajul mare de presiune şi să le cureţe”, a spus Ionescu.

Reprezentanţii Aparegio spun că nu au primit nicio sesizare din zona respectivă. Au mai spus că rezolvarea problemelor legate de subsoluri aparţine exclusiv asociaţiilor de proprietari. “Administrarea subsolurilor blocurilor este la asociaţiile de proprietari, nu sunt de domeniul public. Dacă sunt probleme de conducte sparte, de subsolul dumnealor, sunt probleme legate de administraţia asociaţiei. Din câte ştiu acolo este un administrator bun. Eu nu am nicio sesizare. Blocurile din strada Zambilelor de menajer nu au probleme, toate funcţionează. Nu se pune problema întreruperii canalizării”, a spus Ilie Vlădoiescu, directorul tehnic al societăţii Aparegio.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: