Zeci de rovinăreni se luptă pentru un apartament de închiriat

Circa 50 de familii din Rovinari au depus solicitări la primărie în speranţa că vor reuşi să primească o locuinţă din Fondul Locativ de Stat. Administraţia locală a scos spre închiriere un singur apartament. Cetăţenii sunt interesaţi să închirieze un astfel de apartament datorită chiriei lunare modice pe care trebuie să o achite. Cereri pentru închirierea acestei locuinţe vor mai putea fi depuse până la începutul lunii viitoare.

Autorităţile locale din Rovinari au scos spre închiriere un apartament cu 3 camere în blocul G1 de pe strada Tineretului, ce face parte din Fondul Locativ de Stat şi care este administrat de către primărie. A fost demarată procedura de repartiţie şi deja s-au arătat interesaţi zeci de cetăţeni. Aceştia sunt atraşi de chiria mică percepută de administraţie, în sumă de 65 RON/lună. Solicitările, însoţite de documentele necesare evaluării, se pot depune la sediul primăriei până în data de 1 noiembrie. Autorităţile sunt de părere că numărul solicitărilor va mai creşte până la încheierea termenului. “Sunt înscrişi 49 până acum şi cu siguranţă că până la începutul lunii viitoare, când se termină înscrierile, vor fi mai mulţi. Estimăm că procedurile pentru atribuirea acestui apartament vor dura circa trei săptămâni”, a declarat Laurenţiu Chivu, viceprimarul oraşului Rovinari.

Desemnarea persoanei sau familiei care va închiria apartamentul respectiv se va face în baza unor criterii prestabile. Astfel, prioritate au familiile sau persoanele care: nu deţin în proprietate o locuinţă; nu au înstrăinat o locuinţă după 1990; cei care au fost evacuaţi din locuinţele retrocedate foştilor proprietari; tinerii cu vârstă de până la 35 de ani; tinerii proveniţi din instituţii de ocrotire cu vârstă de peste 18 ani; invalizii de gradul I şi II, persoanele cu handicap; pensionarii; etc.

Cererile celor care nu vor reuşi să închirieze acest apartament vor fi valabile 12 luni. În momentul în care vor mai apărea alte apartamente în decursul anului de valabilitate, acestea vor fi atribuite supleanţilor de pe listă.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: