Spitalul de Psihiatrie Turceni nu poate fi reabilitat

Secţia de Psihiatrie a Spitalului Turceni nu poate fi recondiţionată deşi clădirea se află într-o stare avansată de degradare. Potrivit managerului Spitalului Turceni, Dragoş Haţegan, clădirea unde funcţionează secţia de Psihiatrie nu are structură de rezistenţă, motiv pentru care nu poate fi reconsolidată. În prezent, autorităţile locale lucrează la un proiect pentru construirea unei noi aripi în continuarea spitalului, unde să fie mutată secţia de Psihiatrie.

Autorităţile locale din Turceni încearcă să obţină fonduri pentru construirea unei noi secţii de Psihiatrie. Corpul în care sunt în prezent internaţi bolnavii cu afecţiuni psihice nu poate fi recondiţionat pentru că nu are structură de rezistenţă. „Proiectul prevede construirea unei noi aripi în continuarea spitalului pentru că vechea clădire nu putem să o recondiţionăm. Este din zidărie portantă, nu are structură de rezistenţă şi nu poate fi compartimentată. Am făcut lucrări astfel încât să nu se dărâme, am zugrăvit, dar nu putem face mai mult”, a declarat Dragoş Haţegan, managerul Spitalului Orăşenesc Turceni.

112 lei pe zi pentru un bolnav psihic

În prezent, la secţia de Psihiatrie a spitalului Turceni sunt internaţi 78 de bolnavi, mulţi dintre ei şi din alte judeţe. Costurile de internare pentru un astfel de bolnav sunt destul de mari. Cu toate acestea, managerul Dragoş Haţegan spune că bolnavii nu duc lipsă de medicamente. „Costul cu un pacient de lungă durată este de 98 lei pe zi, iar cu un pacient de scurtă durată de 112 lei pe zi. Costul include medicamentele, hrana şi căldura”, a precizat Dragoş Haţegan.

La capitolul personal, secţia de psihiatrie a spitalului din Turceni stă extrem de prost. Doar doi medici şi nouă asistenţi asigură tratamentul celor 78 de bolnavi psihic. Potrivit managerului ar mai fi nevoie de cel puţin un medic şi şapte asistenţi medicali.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: