Subsolurile blocurilor inundate. Primar: Responsabilitatea este a locatarilor

Situație disperată în rândul locatarilor mai multor blocuri din Târgu Carbunești. Oamenii se plâng de faptul că subsolurile blocurilor sunt inundate și structura de rezistență a imobilelor ar putea avea de suferit. Autoritățile cunosc bine situația și susțin că locatarii sunt responsabili să rezolve această problemă.




 "Zilele trecute am intrat la subsol și am descoperit un lucru pe care mulți îl știți dar nici vorbă de discuții pe tema asta, nici măsuri. La subsolul blocului meu apa este până la gleznă, iar la altele am înțeles că e până la brâu.La mine la bloc unele placi sunt în stare de degradare. Ce facem, așteptăm să pice blocurile cu totul și tot postăm discuții despre câini sau facem ceva? Pun pariu pe ce vreți că structura de rezistență a blocurilor din Cărbunești este avariată datorită zecilor de ani de când băltește apa la subsolurile blocurilor.", povestește Mihai Hulea.


Autoritățile susțin că locatarii trebuie să rezolve situația, iar acolo unde s-au cerut ajutor, primăria a intervenit.


"Trebuie întrebați proprietarii locuințelor despre această problemă nu eu. Subsolurile nu sunt inundate de ieri de azi, iar oamenii fiind proprietari pe apartamente, automat sunt și pe subsoluri. Eu am sprijinit acum patru ani cu utilaje, cetățenii care mi-au cerut ajutor. Mai mult de atât nu pot face. Pe noi ne interesează până la scara blocului. Sunt și proprietari care au curățit,  dar mai sunt foarte multe blocuri cu subsoluri inundate. Au aruncat prostii pe canalizare, s-au spart țevile și așa mai departe. Soluția ar fi că proprietarii să înceapă demersurile prin asociațiile de proprietari și noi să ajutăm cu ce putem", a declarat primarul  din Târgu Carbunești, Dănuț Birău.

Vizualizări: 2,415

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: