Succes financiar la concertul caritabil de la Târgu Jiu

Câteva sute de persoane au participat vineri seara la concertul caritabil organizat de Asociația Sănătate, Educație, Familie la cel mai nou restaurant deschis în zona fostului Interex pentru ajutorarea financiară a două gorjence cu probleme medicale. O femeie de 37 de ani din Runcu, diagnosticată cu o tumoare în zona creierului, are nevoie de fonduri pentru a-și achita datoriile strânse până acum, dar și pentru o a treia intervenție chirurgicală, în timp ce o fetiță de 6 ani trebuie operată pentru a nu-și pierde un picior, cazurile fiind mediatizate zilele trecute inclusiv în mass-media de la nivel național.

Gelu IONESCU

Concertul caritabil a fost susținut de Chirstall Sound, Alma și Luiza Spiridon, artiștii interpretând numai muzică religioasă. Rugăciunile către Dumnezeu cântate cu această ocazie par să își fi arătat repede roadele pentru că la strângerea de fonduri s-a prezentat inclusiv președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu. Primarul din Runcu, Adi Câmpeanu, nu avea cum să lipsească de la eveniment, de remarcat fiind absența reprezentanților Primăriei Târgu Jiu. A participat, în schimb, Robert Filip de la Rovinari și Ion Dumitru Popescu de la Drăguțești, proaspăt ales în fruntea comunei.  De asemenea, directorul Artego, Viorel David, a fost prezent la concertul caritabil și a făcut donații pentru ajutorarea celor două gorjence aflate în suferință.

„Sunt sume pe care nu le speram”

Pe parcursul concertului, dar mai ales la finalul acestuia, participanții au avut la dispoziție două urne pentru a face donații, fiecare dintre acestea având un destinatar clar. Sumele strânse în dreptul celor două gorjence suferinde au fost sensibil egale, primarul Adi Câmpeanu declarându-se uimit de solidaritatea de care au dat dovadă participanții la concert. „Sunt sume pe care nu le speram. Pentru fetiță au fost 17.000 de lei, iar pentru doamna care este de la mine, de la Runcu, s-au adunat 15.000 de lei. Nu ne gândeam că e posibil să fie adunați atâția bani, dar ne bucurăm că s-a reușit și sperăm ca amândouă să se poată face bine cât mai repede. Este și meritul mass-media, al jurnaliștilor care s-a interesat de aceste cazuri și le-au făcut publice și cărora le mulțumim pentru că, altfel, cred că era mult mai greu să mobilizăm oamenii și să îi convingem de nevoia de a face donațiile pe care le-au făcut”, a menționat primarul din Runcu.

Galerie foto




Vizualizări: 7,766

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: