Suferinţa după o despărţire poate fi evitată

Dacă treci printr-o perioadă mai stresantă pentru că te-ai despărţit de „fostul”, află că sunt metode care să te ajute să treci mai uşor peste această perioadă. Există anumite moduri prin care te poți asigura că vei nu o să suferi foarte tare sau chiar deloc.

Dacă te întrebi ce ar trebui să faci atunci când „fostul”, şoţ sau iubit, a decis să mergeţi pe drumuri separate, sau poate chiar tu ai decis că nu mai puteţi merge împreună şi ai ieşit din relaţie, află că sunt câteva sfaturi utile de care ar trebui să ţii seama.

1.Nu te izola de lume: Instinctul îţi spune în astfel de cazuri să stai singură şi să eviţi să ieşi, dar în nici un caz nu este indicat să te ghemuiești pe canapea, uitându-te la comedii romantice în timp ce mănânci ciocolată sau îngheţată. Sigur va trebui să te ridici și să mergi la muncă dar, probabil că nu vei vrea să participi la nicio activitate socială distractivă. Nu este o atitudine indicată, ba chiar e de evitat să te comporţi astfel pentru psihicul tău. Ţine legătura cu familia și prietenii, ieşi cu ei și spune-le că ai nevoie de ei în astfel de momente. Acest lucru nu îi va deranja, ci se vor bucura că te pot sprijini în acest moment dificil.

2. Schimbă-ți obiceiurile pe care le aveai cu fostul: Dacă ai ieşit dintr-o relație de lungă durată, există șanse ca tu și partenerul tău să fi locuit împreună sau să fi petrecut mult timp unul în locuința celuilalt. Dacă a locuit la tine atunci îndepărtează orice îţi aminteşte de el, iar dacă ai şi o listă cu locuri favorite în care ieşeaţi nu trebuie să nu mai mergi acolo, măcar o perioadă. Este o idee bună să-ți schimbi obiceiurile şi să ieşi în cu totul alte locuri cu prietenii.

3. Amintește-ți de ce e asta o decizie bună: Dacă ar fi fost menit să fiți împreună, nu v-ați fi despărțit, e foarte simplu să îţi spui cât mai des acest lucru. Spune-ţi mereu că cuplurile care sunt potrivite rămân împreună, nu se despart iar cuplurile care nu se potrivesc, merg, până la urmă, pe căi separate. Dacă ar rămâne împreună se vor simţi îngrozitor. Amintește-ți mereu aceste lucruri şi conştientizează de ce despărțirea e ceva bun, chiar dacă doare. Gândește-te şi la defectele cele mai grave ale fostului partener chiar dacă nu e un exercițiu distractiv, dar ajută şi nu vei mai suferi.

4. Acceptă frica şi mergi mai departe: Poate fi înfricoșător să îți creezi o nouă viață pentru tine după ce ai trăt mult timp alături de o altă persoană. Dacă ai avut o relație de câțiva ani, e normal să nu știi sigur cum să procedezi. E mai simplu pentru cei care au stat împreună doar câteva luni. Te vei simți ciudat pentru o vreme, din cauza fricii de necunoscut, dar trebuie să accepți această frică. Numai așa poți să treci peste destrămarea unei relații de lungă durată.

Vizualizări: 1,911

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: