Capotă: Domnul președinte poate să dispună încetarea contractului meu

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a vorbit despre concluziile și măsurile dispuse de controlorii ministeriali care au verificat unitatea medicală în urmă cu o jumătate de an. Raportul Corpului de Control a fost făcut public abia acum și, chiar dacă acesta conține nereguli multe depistate în spital, directorul Gigel Capotă susține că multe au fost remediate.

Gigel Capotă a vorbit, la TV Sud, despre o evaluare a activității sale. Acesta a explicat că, până în primăvara anului viitor, urmează să fie evaluat și, dacă se va constata că nu și-a făcut bine treaba, poate fi demis printr-o decizie a Consiliului Județean.

Capotă a explicat că au fost remediate multe dintre problemele identificate de Corpul de Control. De la igienă, până la măsuri de siguranță în cazul pacienților de la Secția Psihiatrie, care au fost filmați în ipostaze indecente chiar de fiica vitregă a directorului Gigel Capotă. “Eu am semnat un contract în 2018. Acest control a fost făcut la solicitarea domnului președinte al Consiliului Județean Gorj. Să vorbim de un eventual management defectuos al actualului manager, putem să vorbim anul viitor. Până în luna martie, eu trebuie să fiu evaluat. Dacă atunci indicatorii de performanță și celelalte atribuții vor fi defectuoși, domnul președinte al Consiliului Județean poate să dispună încetarea acestui contract. Aproape 80% din măsurile dispuse de acest Corp de Control sunt îndeplinite. Restul sunt în termene”, a declarat Gigel Capotă.

Corpul de Control a constatat, de altfel, probleme și la Radiologie sau Pneumologie. În plus, nici a fost raportat până acum nici numărul real al infecțiilor din spital. (M.M.)

Vizualizări: 1,214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: