Suntem „codași” și la furtul de energie electrică

Principala companie de distribuție a energiei electrice din zona Olteniei a făcut publice o serie de cifre privitoare la furturile care se înregistrează în rândurile clienților săi în perioada iulie-septembrie anul acesta. Gorjul este și aici în coada clasamentului, poziția fiind însă una onorantă de această dată întrucât arată că la nivelul județului aproape nu mai există persoane care să se branșeze ilegal la rețelele de electricitate.

Distribuție Oltenia, fosta CEZ Distribuție, operează în șapte județe din sudul țării, iar cele peste 4.500 de acțiuni de prevenire și combatere a branșamentelor ilegale efectuate în perioada amintită au dus la identificarea a nu mai puțin de 721 de cazuri în care au existat suspiciuni de furt de energie electrică.

Aproape jumătate din cazurile respective, 301 mai exact, au fost depistate la Dolj, după care în clasament urmează județele Argeș, Olt și Teleorman. Fiecare are aproape 110 cazuri, după care urmează Mehedințiul și Vâlcea, cu câte 43 și, respectiv, 31 de suspiciuni de furt. Gorjul este tocmai în coada acestui top, la noi în județ în cele 4 luni cuprinse în statistică fiind descoperite doar 17 cazuri ce pot ridica semne de întrebare cu privire la legalitatea consumului de energie electrică. Pentru fiecare caz în parte, cei de la Distribuție Oltenia au sesizat poliția, ceea ce înseamnă automat deschiderea unui dosar penal la finalul căruia se va vedea dacă suspiciunile de furt au fost sau nu întemeiate. Până atunci e bine de știut că pedepsele pentru astfel de fapte pot fi pedepsite și cu până la 3 ani de închisoare, dar pot fi sancționate și printr-o simplă amendă.

Vizualizări: 578

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: