Supă de ceapă verde

Ai nevoie de:

1, 5 l apă sau supă de carne

Câteva legături de ceapă verde

½ kg ceapă uscată

125 g unt

1 linguriță făină

200 g cașcaval sau parmezan

8-10 felii pâine prăjită

Sare, piper

Cum pregătești:

Cureți ceapa și partea albă de la ceapa verde, apoi o speli și o tai felii subțiri. O pui la foc împreună cu untul. O prăjești ușor, adaugi făină, omogenizezi și adaugi apă clocotită. Potrivești cu sare și piper și adaugi ceapa verde tăiată rondele și lași să fiarbă 15-20 de minute. Într-o oală mică pui două felii de pâine prăjită, una peste alta,  presarate cu cașcaval, torni o jumătate de polonic de supă de ceapă, pui din nou două felii de pâine, presarate cu cașcaval ras și din nou supă. Repeți procedura până termini ingredientele. Deasupra presari o lingură de cașcaval ras. Dai oala la cuptor 5-10 minute.  

Vizualizări: 2,198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: