Decizia mult așteptată legată de mersul în pițărăi. Ce s-a hotărât!

Comitetul pentru Situații de Urgență Gorj a decis să permită organizarea pițărăilor în condiții de pandemie. Astfel, nu sunt permise grupuri mai mari de șase persoane, iar cei care împart colindeții trebuie să poarte mănuși. Primăriile sunt responsabile de respectarea măsurilor dispuse.

Comunicat de presa: Fiind aproape imposibil ca legislația actuală să cuprindă prevederi clare în ceea ce privește măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus pe timpul defășurării tuturor tradițiilor și obiceiurilor din preajma sărbătorilor de iarnă de la nivelul fiecărui sat sau localitate din România și luând în considerare numărul mare de solicitări primite din partea autorităților publice locale, astăzi, 14.12.2020, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Gorj a transmis către unitățile administrativ teritoriale din județul Gorj precizări privind desfășurarea pițărăilor (colindeților), obiceiuri care au loc în mai multe zone din județ, în Ajunul Crăciunului.

În conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 1065 din 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14.12.2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, atragem atenția, atât autorităților publice locale, cât și cetățenilor că, pe timpul desfășurării acestor obiceiuri, trebuie respectate următoarele măsuri:

- În interiorul localităţilor se interzic circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri;

- Se interzice deplasarea persoanelor în intervalul 23:00-05:00;

- Purtarea obligatorie a măştii de protecţie în aşa fel încât să se asigure acoperirea nasului şi a gurii de către toţi participanţii;

- Dezinfectarea permanentă a mâinilor pentru toate persoanele care participă la piţărăi (colindeţi);

- Persoanele care împart produse vor purta obligatoriu mănuşi de protecţie;

- Menţinerea distanţei fizice de 1,5 metri între participanţi;

- Aplicarea regulilor de igienă individuală şi colectivă pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Autorităţile administraţiei publice locale sunt responsabile pentru desfăşurarea în siguranţă a obiceiurilor care se desfăşoară în Ajunul Crăciunului.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției

Vizualizări: 6,512

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: