Fără pițărăi în acest an

Pandemia va ține colindătorii acasă și tradițiile din străbuni riscă să nu mai poată fi respectate în acest an, în pragul sărbătorilor de iarnă, tocmai din cauza restricțiilor impuse în această perioadă. Mulți primari au anunțat deja localnicii să nu mai organizeze nimic în ajunul Crăciunului, când oamenii obișnuiau să meargă în pițărăi.

Pentru că ar fi riscant și multă lume s-ar strânge pe ulițele satelor, în comuna gorjeană Telești, primarul a anunțat deja oamenii că vor fi nevoiți să renunțe la acest obicei din străbuni. Și asta din cauza pandemiei care ne forțează să stăm cât mai mult acasă și să nu intrăm în contact cu multă lume.

Oamenii au sunat și întrebat la primărie, iar recomandarea a fost să nu marcheze această sărbătoare în acest an. “Mi se pun permanent întrebări dacă în noaptea de pițărăi, ajunul Crăciunului se va organiza ceva. Nu se va organiza nimic, că asta este. Ne place, nu ne place, trebuie să respectăm legea. Ne adaptăm. Sperăm să fie ultimul an de acest gen. Până la următoarele sărbători, de Paște, să nu mai fim în pandemie, dar cred că va mai dura până în vară”, a spus primarul din Telești, Romulus Bîldea, la Radio Accent.

Și colindătorii riscă să rămână acasă de Crăciun și de Revelion tot din cauza restricțiilor impuse în pandemie.

Vizualizări: 9,637

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: