Șurlea: Este exclus ca spitalul din Târgu Jiu să rămână fără contract cu casa de asigurări

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, va reveni la Târgu Jiu săptămâna viitoare. Ea va prezenta și concluziile Corpului de Control în urma verificărilor de la Spitalul Județean. Nereguli sunt în spital, admite și președintele Casei de Asigurări de Sănătate Gorj, dar acesta exclude varianta ca spitalul să rămână fără acreditare.

Problemele depistate în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu de ministrul Sănătății la controlul său inopinat, în miez de noapte, trebuie să-și găsească rezolvare cât mai rapid. Pe 13 mai, Sorina Pintea va reveni să verifice dacă s-a schimbat ceva de la ultima sa vizită în Gorj. „Nu trebuie să ascundem lucrurile sub preș, să ne facem că nu le vedem. Poate că nu stăteau nici chiar așa de rău. Nu știu dacă doamna ministru a spus că lucrurile merg așa de rău la Spitalul Județean Târgu Jiu”, a reacționat Daniel Șurlea, președintele CAS Gorj, la Sud FM.

Și chiar dacă Sorina Pintea a anunțat că ar vrea să propună ridicarea acreditării spitalului din Târgu Jiu, Daniel Șurlea a vrut să lămurească gorjenii care se temeau că nu ar mai avea unde să se trateze: „Vă garantez eu. În ceea ce privește contractual spitalului cu Casa de Asigurări de Sănătate, acesta o să meargă în continuare. Nu există varianta ca spitalul să rămână fără contract cu CAS. Vorbim de niște reguli pe care trebuie să le respecte spitalul și pe care trebuie să le îmbunătățească, dar este exclus ca acesta sau orice alt spital să rămână fără contract cu Casa de Asigurări de Sănătate”.

Vizualizări: 871

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: