Rotaru: Mă voi înscrie din nou la concurs. Să vedem dacă are cineva curajul să participe

Marian Rotaru, fostul director al Direcției de Patrimoniu din cadrul primăriei Târgu Jiu, l-a dat în judecată pe primarul Marcel Romanescu. Rotaru contestă atât evaluarea prin care primarul a notat cu ”nesatisfăcător” activitatea sa ca director pe anul 2018, dar și decizia de demitere din funcție. Fostul director de la Direcția de Patrimoniu spune că, pentru a-l înlătura din funcție, municipalitatea ar fi invocat faptul că poza în care o angajată îi făcea pedichiura la birou ar fi fost realizată în 2017.

Deranjat de modul în care a fost înlăturat, acesta anunță că va participa la concursul pentru funcția de director al Direcției de Patrimoniu devenită vacantă după demiterea sa. Marian Rotaru spune că la scurt timp după ce a fost destituit din funcție și-a început activitatea în mediul privat, ca director la firma soției sale, Rotaru Delivery.

Fostul director a explicat de ce se judecă cu primarul Marcel Romanescu. ”L-am dat în judecată și pentru evaluare și pentru acea decizie, că eu aș fi avut acea nenorocită de poză în 2017 noiembrie, nu în 2016. Așa au gândit ei, ca să întoarcă niște chestii. Dacă nu făcea chestia aceasta, chiar nu mai făceam nici un fel de demers. Să ajungi atât de departe, încât să spui că a fost în 2017, când în 2016, la sfârșitul anului, eu am făcut o masă de sfârșit de an și atunci prin sală s-a manevrat treaba cu poza pe aparat, dar n-a dat nimeni importanță. Toți oamenii care au fost în sală pot să-i pun de martori. Poza a stat mult timp în aparat, nimeni nu a știut că are atâta impact de mare, cu ghilimele de rigoare”, a declarat Marian Rotaru.

Edilul de la Târgu Jiu a explicat că nu a făcut altceva decât să pună în aplicare propunerea comisiei care a anchetat speța. ”Nu m-am uitat pe acțiunile respective. E un dosar în spate pentru tot ceea ce a făcut comisia de disciplină. Și mie mi-a propus o sancțiune. Eu luat în considerare ceea ce mi-a propus comisia. Am citit raportul, dar sunt mai multe declarații acolo”, a comentat primarul Marcel Romanescu.

”Îl aștept cu mare drag”

Rotaru spune că vrea din nou postul de director al Direcției de Patrimoniu. A explicat și de ce. ”Indiferent de verdictul care se va da, mă voi înscrie din nou la concurs. Să vedem dacă cineva, dintre cei care sunt acum mari la Direcția de Patrimoniu, are curajul să participe la un concurs. Postul acesta a fost liber de foarte mult timp și n-au avut curaj să participe la concurs. Atât de bine sunt pregătiți. Ei știu doar să ia poziția ghiocelului. Am spus, eu nu pot să lucrez cu oameni care stau îngenunchiați, pentru că n-ai nici un control asupra lor. Mă înscriu doar să le arăt că nu sunt pregătiți și după aceea renunț”, a mai spus Marian Rotaru.

Primarul Marcel Romanescu i-a răspuns în același ton. ”Îl aștept cu mare drag, dar nu va mai avea aceleași condiții pe care le-a avut pe perioada domnului Cârciumaru. Adică va trebui să se prezinte cu toți cei care vor dori să se prezinte. Atunci a candidat singur. Nu îi voi putea asigura chestia asta, că va candida de unul singur”.   

Vizualizări: 1,938

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: