Surpriză pentru tanti Sofia, la aniversarea a 85 de ani

A muncit 42 de ani alături de copii, a avut grijă de ei, le-a făcut focul şi le citea poveşti. Tanti Sofia a împlinit astăzi 85 de ani, o vârstă frumoasă şi plină de amintiri. Bunicuţa locuieşte în satul Leurda din Motru, iar jumătate din viaţă şi-a petrecut-o alături de copiii de la grădiniţa din sat. La împlinirea frumoasei vârste, tanti Sofia a avut parte şi de o surpriză.

Încă de la primele ore ale dimineţii am mers şi noi la Tanti Sofia, acolo unde am găsit-o cu zâmbetul pe buze şi plină de energie. Astăzi a împlinit 85 de ani, iar bunicuţa s-a trezit cu o surpriză din partea autorităţilor locale. A primit în semn de recunoştinţă flori, o diplomă şi un tort. Tanti Sofia are o singură dorinţă, să trăiască mulţi ani pentru a mai merge să-i vadă pe copii la grădiniţa unde a lucrat zeci de ani.

”Îmi doresc să îmi mai văd copiii care au fost la grădiniţă. Să văd tot tineretul care a trecut pe aici. Asta îmi doresc cel mai mult astăzi”, a spus tanti Sofia.

Bunicuţa îşi aduce aminte cu drag de perioada în care mergea şi făcea focul de la ora 5 dimineaţa la grădiniţă. ”La grădiniţă am lucrat 42 de ani până anul trecut în luna septembrie. A fost greu? Nu a fost greu, pentru mine nu a fost greu. Mă duceam, mă trezeam de la ora 5. Prima dată făceam focul, apoi făceam curăţenie. Până veneau copiii aveam timp să mai stau şi pe scaun”, a mai spus bătrânica.

De dorul copiilor, tanti Sofia se duce într-o grădină care este aproape de grădiniţă şi de acolo se uită printre gard la cei de care a avut grijă. ”Îmi este dor de ei. Mă duc lângă gard şi îi văd când pleacă, când vin. Am acolo o grădină şi mă uit la ei când vin. Imi e dor de ei. Erau mici, le spuneam povești, stăteau şi ascultau”, a mai spus bunicuța.

Primii care i-au urat să fie sănătoasă au fost chiar nepoţii. ”I-am spus la mulţi ani şi să trăiască cât mai mult să aibă grijă de noi”, ne-a spus Andrei, nepotul Sofiei.

Nici primarul din Motru nu a uitat-o pe tanti Sofia în această zi important pentru ea. ”A avut o contribuţie semnificativă pentru această zonă în localitatea Leurda. Ani de zile de zile a avut grijă de copii, le făcea curăţenie, căldură şi îi aștepta dimineaţa cu drag”, spune Cosmin Morega, primarul din Motru.

Sperăm ca şi anul viitor să o găsim pe tanti Sofia la fel de veselă şi plină de energie, aşa cum ne-a obişnuit în fiecare an.

Vizualizări: 2,153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: